Sa 16 godina debitovao za FK Sarajevo

Veladžić održava formu sa ambicioznim bh. klubom, prava na grešku nema

Samir Mlaćo

Nekadašnji omladinski reprezentativac naše zemlje i bivši član FK Sarajevo Demirel Veladžić nakon raskida sa Mladosti Doboj Kakanj pronašao je klub u kojem će održavati trenažni proces.

Naime, Veladžić trenira u FK Borac Jelah, lideru Druge lige FBiH grupa Centa,r koji će igrati doigravanje protiv OFK Gradina Srebrenik za plasman u Prvu ligu FBiH.

Ovaj klub sa klupe vodi ambiciozni Nebojša Đekanović, trenerska budućnost naše zemlje, koji vjeruje da se Veladžić može vratiti u staru formu kada su se za njega 'otimali' brojni klubovi.

Sa 16 godina debitovao je za FK Sarajevo, a zatim kasnije otišao u portugalski Leixoes, što je bio pogrešan potez.

Nije sve išlo po planu, na zimu je raskinuo ugovor sa Mladost DK., no vrijedno radi i trenira, svjestan da više nema prava na grešku kada je karijera u pitanju.

Saznajemo da Veladžić već ima poziva iz Premijer lige koji ga žele angažovati, no ukoliko Borac izbori plasman u Prvu ligu FBiH, neće biti iznenađenje ako i ostane u Jelahu, te potpuno oživi karijeru.

Promijenio i zastupnika, te sada ovog mladog nogometaša zastupa agencija as-11.com koja između ostalih zastupa bh. reprezentativca Adnana Kovačevića i napadača kazahstanske Astane Semira Smajlagića.

U nedavnom razgovoru za SportSport.ba Veladžić je otvoreno govorio o svojoj karijeri.

"Bitno mi je da pronađem angažman, odnosno klub u kojem će se odmah uklopiti i početi igrati uz što veću minutažu. To mi je sada najbitnije. Dogovorio sam se i sa menadžerom Nedžadom Aljićem, on je jednostavan čovjek koji sigurno zna obavljati svoj posao i imam puno povjerenje u njega".

Sve što je prošao ističe dodatno mu je iskustvo, iako mu je tek 21. godina.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Mlad sam i uporan. Svašta sam do sada prošao u karijeri, tako da mi sve to može biti samo vjetar u leđa da postignem svoj cilj".

Veladžić je prošao i sve omladinske selekcije naše nogometne reprezentacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.