Tek mu je 21 godina, a prošao je puno toga: Veladžić o Sarajevu, FIFA sporu, nesretnom transferu...

Nekadašnji omladinski bh. reprezentativac govorio za SportSport.ba

Tek mu je 21 godina, a prošao je puno toga: Veladžić o Sarajevu, FIFA sporu, nesretnom transferu... · Intervju

S. Mlaćo

Demirel Veladžić je sa 16 godina, pet mjeseci i 20 dana u svom debiju u novembru 2015. godine u dresu FK Sarajevo postao najmlađi strijelac u historiji kluba.

Veladžić je postigao pogodak protiv Slavije, dobio ovacije navijača i jasno je bilo da na Koševu imaju novog dragulja za velike 'stvari'.

Ipak, nije se dugo Veladžić zadržao u bordo klubu. Poziv iz inostranstva golobradi mladić nije odbio. Tako se 2018. godine sa još jednim draguljem sa Koševa, Nedimom Hadžićem odlučio se za odlazak u portugalski Leixoes.

Radilo se o portugalskom drugoligašu, a nažalost ovog dvojca stvari su brzo otišle u pogrešnom smjeru. Hadžić je danas član Mladosti Doboj Kakanj, dok je Veladžić bez angažmana nakon što se ove zime razišao sa istim klubom.

Trenira i vjeruje da će pronaći klub kako ne bi pravio pauzu, a spreman je za nove izazove. Tek mu je 21. godina, idealno da se 'probudi' i pokaže zbog čega su mnogi treneri na Koševu bili uvjereni u veliku karijeru.

"Treniram individualno, dobro se osjećam. Fizički ne zaostajem puno, iako je sigurno ovo sve ostavilo traga što se tiče psihe. To je sastavni dio ovog posla, treba se boriti sa tim. Svjestan sam toga", priča Veladžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

Krenimo redom. Debi za FK Sarajevo i odmah pogodak. Snovi su se vjerovatno tada ostvarili.

"To je sigurno jedan od najlejpših trenutaka u mojoj dosadašnjoj karijeri. Sigurno ću to pamtiti do kraja života".

Nije se ni dokazao na Koševu i u Premijer ligi, a već je stigao poziv iz inostranstva.

"To je tema o kojoj se može dosta pričati. Meni kao mladom igraču tada je stigla primamljiva ponuda i odlučio sam da idem, odnosno da probam, pa šta bude. Mislim da su se desile stvari na kojem nisam mogao utjecati i da nije bilo tih stvari sigurno bi sve bilo drugačije, odnosno ja bi prošao drugačije. Kada tako stvari pogledam, sigurno da je greška bila što sam otišao".

Veladžić se priključio pripremama bh. premijerligaša u Antaliji

Oglasi

Spor Veladžića i portugalskog klub vodio se deset mjeseci. Mnogo je bilo nejasnoća, transfer je bio poprilično 'sumnjiv'.

Otvoreno nekadašnji omladinski reprezentativac govori o tome.

"Bilo je tu svega. Sam transfer moj i Hadžićev nije bio da tako kažem legalan i taj transfer ne postoji u FIFA-i. Agencija je finansirala transfer, mislim da oni nisu glavni krivci. Slučaj se još istražuje od strane FIFA-e i mislim da će se uskoro znati ko stoji iza svega toga".

Nakon 'bijega' iz Portugala vratio se u Premijer ligu, tačnije Mladost, no nije se dugo zadržao.

"Nisam se pronašao u tom klubu i konceptu po kojem je on vođen".

Oglasi

Želi što prije pronaći klub i pokazati svoje kvalitete. Okrenuo se i novim ljudima koji će biti zaduženi za njegovu karijeru.

"Bitno mi je da pronađem angažman, odnosno klub u kojem će se odmah uklopiti i početi igrati uz što veću minutažu. To mi je sada najbitnije. Kada je ovo drugo u pitanju, dogovorio sam se sa Nedžadom Aljićem, on je jednostavan čovjek koji sigurno zna obavljati svoj posao i imam puno povjerenje u njega".

Sve što je prošao ističe dodatno mu je iskustvo, iako mu je tek 21. godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mlad sam i uporan. Svašta sam do sada prošao u karijeri, tako da mi sve to može biti samo vjetar u leđa da postignem svoj cilj", dodao je na kraju razgovora Demir Veladžić, nekadašnji član FK Sarajevo, portugalskog Leixoesa i dobojske Mladosti.

Veladžić je prošao i sve omladinske selekcije naše nogometne reprezentacije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matija Matko
Tako to obicno biva kad sa 17-18 godina te trazi neko iz vana pa mislis da si uhvatio boga za muda i sad kad je doslo iz guzice u glavu podvijena repa molis boga da te primi bubamara.
23 6
Pinglewood
Zinula guzica obojici, nisu htjeli ni da čuju o ostanku. Rado bi nazad, al ne ide to tako...
16 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije