Odlučeno koliko će trajati ljetni prelazni rok u Premijer ligi BiH

Saopšteno iz NSBiH

Odlučeno koliko će trajati ljetni prelazni rok u Premijer ligi BiH

E. Čaušević

U Sarajevu je danas održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Sjednica IO održana je pod predsjedavanjem predsjednika NSBiH Vice Zeljkovića, a usvojeno je nekoliko tačaka.

Kao što smo već objavili danas desile su se određene promjene po pitanju pravila zaštićenog godišta, odnosno umjesto četiri u zapisniku, od naredne sezone klubovi će u početnih 11 morati imati dvojicu igrača ispod 21 godine.

Treba svakako istaći da će jedan od dva mlada igrača morati da bude konstantno u igri i na ovaj način je NSBiH otvorio vrata dodatnom razvoju mladih fudbalera u bh. klubovima.

U ovoj sezoni važilo je pravilo da u zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje četvoricu igrača "zaštićenog godišta", ali već od naredne sezone to "pravilo" će biti promijenjeno.

Pored toga još jedna od tačaka koje su jednoglasno usvojene danas je i odluka o trajanju ljetnog prelaznog roka u Premijer ligi.

Naime, prema odluci IO NSBiH klubovi će imati dozvolu da igrače profesionalce registruju u periodu od 1. juna do 13. avgusta ove godine.

Također, ljetni registracioni period za igrače amatere svih nivoa fudbalskih takmičenja NSBiH počinje 28.06.2021. i završava 15.09.2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vanredni ljetni registracioni period za igrače amatere futsal takmičenja, kao i potrebe registracije igrača za učesnika UEFA Lige prvaka u futsalu 2021/22., počinje 10.07.2021. i traje do 10.08.2021. godine.

Treba dodati da su danas usvojene Propozicije i kalendari takmičenja 2021/22. za „m:tel“ Premijer ligu BiH, završnice Kupa BiH, Premijer žensku ligu BiH, završnicu Kupa BiH za žene, „U-19“ Premijer omladinsku ligu BiH, „U-15“ i „U-17“ Premijer omladinske lige BiH, kao i „U-17“ Premijer žensku ligu za kadetkinje.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brigata_rossa.1981
Nekad i od njih lijepa vijest. Promijenite sada sudijsku komisiju!!!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi