Garcia sve potvrdio

Više nema dileme ko je prvo pojačanje Barcelone ovog ljeta

Endin Čaušević

Barcelona bi naredne sedmice trebala predstaviti dvojicu novih igrača, a u pitanju su Sergio Aguero i Eric Garcia.

Aguero i Garcia su odlučili na kraju ove sezone da napuste Manchester City nakon što im ističe ugovor i zanimljivo je da su obojica pristala da karijeru nastave u dresu Barcelone.

Garcia je već zimus dogovorio dolazak u katalonski klub i očekuje se da će već naredne sedmice biti ozvaničen negov povratak na Camp Nou.

Ovaj mladi defanzivac prošao je Barcinu La Masiju, ali je prije nekoliko godina prešao u City. Ove sezone odigrao je nekoliko mečeva za prvi tim, ali je odlučio da neće produžiti ugovor.

Garcia je dobio ponudu da se vrati u Barcelonu što je odmah prihvatio. Već sada je jasno da je sve to završeno što je on potvrdio danas svojim izjavama.

"Razmišljao sam o svojoj budućnosti, za koju mislim da je sada na najboljem mogućem putu. Mislim da sam donio hrabru odluku. Uvjeren sam da sam ispravno postupio", rekao je Garcia i nastavio.

"Da li se plašim poređenja s Piqueom? Ne, jer mislim da smo različiti tipovi fudbalera, zar ne? Piqué je osvojio sve u svojoj karijeri, jedan je od najboljih štopera na svijetu, a ja imam 20 godina i praktično sam na početku svoje karijere".

On se osvrnuo i na odluku čelnika Barcelone da dovedu i Aguera kojem također ističe ugovor s Građanima.

"Sergio Aguero je fenomen i mašina za postizanje golova. Koliko ima godina? Zaboravite to! Kun će postizati golove do svoje 100. godine, on je legenda, mit i nevjerovatan saigrač", dodaje Garcia.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osvrnuo se i na svoje nastupe ove sezone kojih nije bilo baš mnogo u dresu Manchester Cityja.

"Nisam puno igrao ove sezone, ali uvijek sam stavljao interes ekipe ispred svojih ličnih i bili su spektakularni, tako da je ova sezona bila nevjerovatna za sve u Manchester Cityju. Takođe, ove sezone sam debitovao za reprezentaciju i idem na EURO tako da je iza mene jedna veoma pozitivna godina".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.