Ferguson žali što Park nije markirao Messija, ali pojavio se video koji pokazuje da nije u pravu

Ne bi bilo prevelike razlike

Ferguson žali što Park nije markirao Messija, ali pojavio se video koji pokazuje da nije u pravu

E. Čaušević

Barcelona je prije 11 godina osvojila Ligu prvaka kada su u finalu na Wembleyju pobijedili Manchester United 3:1.

Mnogi smatraju da je tadašnja ekipa Barcelone jedna od najboljih koju smo imali priliku gledati na djelu, a tada je na trenerskoj klupi katalonskog kluba bio Pep Guardiola.

Barcelona je u finalu koje se igralo na Wembleyju pobijedila sa 3:1, a još jednu fantastičnu partiju tada je odigrao Lionel Messi koji je postigao pogodak za 2:1.

Ove utakmice prisjetio se nedavno i legendarni Sir Alex Ferguson koji je otkrio da najviše žali što je napravio jednu veliku grešku u ovom finalu.

Naime, u Fergusonovoj ekipi tada je Park Ji-Sung bio fudbaler za posebne zadatke, te je sjajno obavljao "flastere" na igračima koji su bili najveća opasnost po Crvene đavole.

Međutim, Ferguson je odlučio da Park ovaj put neće igrati flastera na Messiju i priznao je da je to bila velika greška i da smatra da je njegov klub zbog toga izgubio ovo finale.

Oglasi

"Na poluvremenu utakmice protiv Barcelone sam trebao ubaciti Parka da markira Messija. Zato sam izgubio finale. Išli smo na poluvrijeme i govorio sam sebi: 'Tek smo izjednačili, možda sda gledaju utakmicu drugačije, možda napredujemo kako bude utakmica napreduje'...", rekao je Ferguson i dodao

"Bili smo dobri u posljednjih 10 minuta prvog dijela. Mogli smo i pobijediti. Da sam stavio Parka da čuva Messija, mislim da bi ih pobijedili. Stvarno to mislim".

Ipak, samo nekoliko dana nakon što je objavljena Fergusonova izjava pojavio se i video koji pokazuje da baš i nije u pravu kada je rekao da bi sve bilo drugačije da je Park markirao Messija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, Park je u nekoliko akcija Barcelone na ovoj utakmici pomno pratio Messija i uspio je samo jednom u direktnom duelu da ga zaustavi, dok je u drugim bio nemoćan.

Iako Ferguson vjeruje da je, između ostalog, zbog ovoga izgubio finale protiv Barcelone čini se da ne bi bilo neke prevelike razlike i da je Park markirao Messija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barca.forever
Jesul se ovo Čauševići dogovorili da isti članak objave u 7 dana?
5 0
Zaštita Identiteta
Bolje ga Bešić čuvao dok mu nije Bičakčić uletio pa primismo gol...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti