Laporta žestoko odgovorio Čeferinu: Nećemo platiti kaznu, imamo pravo organizovati takmičenje
FOTO - EPA

I dalje se "kuha"

Laporta žestoko odgovorio Čeferinu: Nećemo platiti kaznu, imamo pravo organizovati takmičenje

A. Beganović

Prvi čovjek Barcelone, Joan Laporta, ponovo je govorio o Super ligi, a njegove riječi neće se svidjeti protivnicima ovog takmičenja.

Iz Evropske fudbalske federacije najavljuju kazne za tri kluba koja još uvijek ne odustaju od Super lige. Pored Barcelone to su Real Madrid i Juventus, a predsjednik Barcelone obavio je i razgovor sa prvim čovjekom UEFA-e, Aleksandrom Čeferinom.

Laporta je Čeferinu rekao da se nema namjeru izvinjavati, te da Barcelona ne planira platiti kaznu.

"Rekao sam mu da se nećemo izviniti. A ne planiramo platiti kazne. Ako budemo sankcionirani, ići ćemo do CAS-a", izjavio je Laporta.

Predsjednik Barcelone je uputio niz kritika na račun UEFA-e.

"Želimo zaštiti svoje interese i fudbal učiniti održivim. Budući da su mnogi klubovi naspustili Super ligu pod pritiskom vlada i UEFA-e, Super liga više ne postoji. Međutim, tvrtka na koju je sud prenio prava i dalje živi. Imamo pravo organizovati takmičenje ako to želimo", rekao je Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, od 12 klubova osnivača Super lige još samo su uz ovaj projekat Barcelona, Real i Juventus, a u posljednje vrijeme sve glasnije se priča da bi ova tri kluba ukoliko nastave insistirati na Superligi mogli biti izbačeni iz Lige prvaka.

Čak su izašle i informacije koji klubovi bi ih zamijenili u elitnom klupskom takmičenju, no teško da će se to na kraju dogoditi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
American Soccer Club Barça
6 3
Zoilomas
Hahaha Kazu, da Laporta s Barce od ori probleme ali kako veijeme ide on im samo vise sere. Kazuui
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi