Suareza pitali šta misli o dolasku Aguera u Barcelonu, a on pokazao šta misli o Kataloncima

Urugvajac oduševio navijače

Suareza pitali šta misli o dolasku Aguera u Barcelonu, a on pokazao šta misli o Kataloncima

Endin Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero večeras će se oprostiti od dresa Manchester Cityja i očekuje se da svoju karijeru nastavi u Barceloni.

City je još prije dva mjeseca potvrdio da će Aguero na kraju ove sezone napustiti klub s Etihada jer mu ističe ugovor i nisu dogovorili nastavak saradnje.

Aguero je u dresu Cityja proveo deset godina i ostavio je dubok trag jer je postao najbolji strijelac u historiji kluba. Večeras ima priliku da se oprosti od kluba na spektakularan način ukoliko City uspije da osvoji Ligu prvaka.

Već naredne sedmice očekuje se da Aguero saopšti ime novog kluba, odnosno da se ozvaniči njegov prelazak u Barcelonu s kojom će potpisati dvogodišnji ugovor.

Katalonci su tražili pravog napadača koji će biti zamjena za Luisa Suareza, a navijači smatraju da je Aguero odličan izbor.

O Aguerovom dolasku u Barcelonu pričao je i Suarez. Urugvajac je ove sezone odveo Atletico Madrid do titule prvaka Španije i pokazao je Kataloncima kakvu grešku su napravili što su ga prodali.

Oglasi

Suarezu je teško palo što je morao napustiti Barcelonu i što su ga bukvalno otjerali iz kluba. Međutim, vjeruje da će dolazak Aguera biti prava stvar za klub s Camp Noua. Suarez je oduševio navijače Barce ovom izjavom jer mnogi smatraju da još uvijek itekako voli katalonski klub.

"Tu su sada novi čelnici u klubu i oni žele dovesti kvalitetnog igrača. Jasno je da Aguero ima odličan odnos s Messijem već godinama, ali ne dolazi samo na osnovu toga. Riječ je o izuzetnom fudbaleru koji može dati dosta toga Barceloni i u potpunosti podržavam takvu odluku kluba", rekao je Suarez.

Navodno, Aguero je odlučio da se pridruži Barceloni nakon što mu je Messi potvrdio da će ostati u klubu i potpisat će uskoro novi ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Suarez je govorio i o Messijevoj situaciji i priznao je da bi bio itekako sretan ako on ostane u katalonskom klubu.

"Kao prijatelj i navijač bio bih izuzetno sretan zbog toga. Volio bih da se to desi i preporučio bih mu da ostane u Barceloni. Da li mi je rekao svoju odluku? Nije još", dodao je Suarez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Nije ništa rekao o Kataloncima. Pričao je o Messiju ,Agueru i FC Barceloni.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi