Ne želi potpisati prije Messijeve odluke

Aguero je sve dogovorio, ali sada čeka odluku Messija

Edmir Škorić

Sergio Aguero dogovorio je sve s Barcelonom, no još uvijek ne želi da potpiše.

Iskusni argentinski napadač ovog ljeta je postao slobodan igrač i već ranije je najavio odlazak iz Manchestera. U ponedjeljak bi trebao obaviti ljekarske preglede u Barceloni, ali neće potpisati dok konačnu odluku ne donese Lionel Messi.

Aguero zbog Messija želi igrati u Barceloni, ali sve bi moglo propasti ukoliko njegov zemljak odbije da produži saradnju s Kataloncima.

Aguero je sve dogovorio, ali inzistira da službeno finalizira transfer u Barcelonu tek kada bude jasno da njegov prijatelj Messi ostaje na Camp Nou.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta rekao je da pregovori o novom Messijevom ugovoru teku dobro, ali još nije postignut dogovor, mada je sve izvjesnije da će Messi ostati član Barcelone.

U međuvremenu, Aguero ostavlja mogućnost drugim klubovima da ga pokušaju dovesti prije nego zvanično postane član Barce.

Navodno je Aguero pristao na ugovor s Barcelonom do ljeta 2024. godine, a prije odlaska u Englesku nastupao je za Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sa Cityjem je osvojio pet titula, FA kup, Community Shield tri puta, Liga kup čak šest kupa, a ima priliku u subotu u Portu osvojiti i Ligu prvaka. Podsjećanja radi, City se za trofej bori protiv Chelseaja u večerašnjem finalu na stadionu Dragao u Portu.

MOZZART kladionica nudi zaista bogatu ponudu za večerašnje finale, a kvote možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.