Više nema dileme ko je prvo pojačanje Barcelone ovog ljeta

Garcia sve potvrdio

Više nema dileme ko je prvo pojačanje Barcelone ovog ljeta

Endin Čaušević

Barcelona bi naredne sedmice trebala predstaviti dvojicu novih igrača, a u pitanju su Sergio Aguero i Eric Garcia.

Aguero i Garcia su odlučili na kraju ove sezone da napuste Manchester City nakon što im ističe ugovor i zanimljivo je da su obojica pristala da karijeru nastave u dresu Barcelone.

Garcia je već zimus dogovorio dolazak u katalonski klub i očekuje se da će već naredne sedmice biti ozvaničen negov povratak na Camp Nou.

Ovaj mladi defanzivac prošao je Barcinu La Masiju, ali je prije nekoliko godina prešao u City. Ove sezone odigrao je nekoliko mečeva za prvi tim, ali je odlučio da neće produžiti ugovor.

Garcia je dobio ponudu da se vrati u Barcelonu što je odmah prihvatio. Već sada je jasno da je sve to završeno što je on potvrdio danas svojim izjavama.

"Razmišljao sam o svojoj budućnosti, za koju mislim da je sada na najboljem mogućem putu. Mislim da sam donio hrabru odluku. Uvjeren sam da sam ispravno postupio", rekao je Garcia i nastavio.

Oglasi

"Da li se plašim poređenja s Piqueom? Ne, jer mislim da smo različiti tipovi fudbalera, zar ne? Piqué je osvojio sve u svojoj karijeri, jedan je od najboljih štopera na svijetu, a ja imam 20 godina i praktično sam na početku svoje karijere".

On se osvrnuo i na odluku čelnika Barcelone da dovedu i Aguera kojem također ističe ugovor s Građanima.

"Sergio Aguero je fenomen i mašina za postizanje golova. Koliko ima godina? Zaboravite to! Kun će postizati golove do svoje 100. godine, on je legenda, mit i nevjerovatan saigrač", dodaje Garcia.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osvrnuo se i na svoje nastupe ove sezone kojih nije bilo baš mnogo u dresu Manchester Cityja.

"Nisam puno igrao ove sezone, ali uvijek sam stavljao interes ekipe ispred svojih ličnih i bili su spektakularni, tako da je ova sezona bila nevjerovatna za sve u Manchester Cityju. Takođe, ove sezone sam debitovao za reprezentaciju i idem na EURO tako da je iza mene jedna veoma pozitivna godina".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti