Navijači su pokazali koliko ga cijene: Samo godinu dana je u klubu, a već je dobio mural u gradu

Oduševio svojim igrama

Navijači su pokazali koliko ga cijene: Samo godinu dana je u klubu, a već je dobio mural u gradu

Endin Čaušević

Ronald Koeman ove sezone nije previše oduševio navijače Barcelone i mnogi od njih se nadaju da Nizozemac neće i naredne sezone biti na klupi katalonskog kluba.

Nizozemac je pred početak prošle sezone izabran za novog igrača Barcelone i odlučio je napraviti nekoliko promjene što se tiče igračkog kadra.

Najveće iznenađenje bilo je što je totalno prekrižio Luisa Suareza i to je definitivno bila jedna od njegovih najvećih pogreški na klupi Barcelone.

Međutim, Koeman je imao i onih dobrih stvari u prošloj sezoni. Sigurno da je najveće otkriće bio Pedri koji je u klub stigao prije godinu dana iz Las Palmasa.

Ovaj 18-godišnji veznjak je odigrao briljantnu sezonu zbog čega se čak našao na spisku Luisa Enriquea za predstojeće Evropsko prvenstvo, a za mnoge je do prije godinu dana bio potpuni anonimus.

Pedri je ove sezone bio igrač koji je odigrao najviše minute u dresu Barcelone i pokazao se kao fantastično pojačanje.

Kakav utisak je ostavio na navijače Barcelone najbolje pokazuje činjenica da je dobio mural u jednoj od ulica ovog grada. Rijetkost je da navijači Barcelone tako brzo prihvate nekog igrača, ali Pedri je ostavio zaista jak utisak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pedri je u minuloj sezoni u svim takmičenjima odigrao čak 52 utakmice za Barcelonu, te je postigao četiri gola i dodao šest asistencija.

Za reprezentaciju Španije debitovao je 25. marta ove godine i skupio je tri nastupa, te se očekuje da će imati zapaženu minutažu na Euru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

doledolovski
Mali imao jednu asistenciju,gol ili dva,i 3 suta pored gola i on neki igrac,samo forsiran od strane trenera i domacih medija,u nedostatku dobrih spanskih igraca guraj i forsiraj koga stignes
3 1
amex
Dižu ga ko da je novi Iniesta, mali prosječan igrač..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti