Nisu sretni

Tri igrača u Cityju otvoreno izrazila nezadovoljstvo trenutnim stanjem

Edmir Škorić

Prema The Athleticu, Gabriel Jesus, Raheem Sterling i Aymeric Laporte nisu zadovoljni svojom ulogom u timu ove sezone.

Pep Guardiola je koristio veliki broj igrača tokom ove sezone i dosta je rotirao, no neki nisu najsretniji zbog toga. Prema pisanju Athletica, Jesus, Sterling i Laporte izrazili su otvoreno nezadovoljstvo trenutnom situacijom.

Uz moguće dolaske, odlasci će biti važni kako bi se nadoknadila financijska ravnoteža i reaktivirali svi igrači u ekipi, a upravo Sterling se smatra jednim o igrača koji će se naći na transfer listi.

Laporte je ove sezone ukupno sakupio 27 nastupa i dao je dva gola, Jesus je je imao 42 nastupa uz 14 golova, a Sterling 49 uz takođe 14 golova. Laporte nije igrao u subotu u finalu Lige prvaka, Jesus je kasnije ušao, dok je Sterling bio starter i na terenu je proveo 77 minuta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je osvojio Liga kup i Premier ligu, ali nije uspio da osvoji i Ligu prvaka. Građane je u subotu s 1:0 u finalu savladao Chelsea.

Doći će očito do ozbiljnih promjena unutar ekipe tokom ovog ljeta, a neki igrači koje City posebno želi da dovede su Harry Kane iz Tottenhama i Jack Grealish iz Aston Ville.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.