Brat Sergija Aguera zbog Guardiole napravio haos na Twitteru, pa sve izbrisao

Kasno je bilo za brisanje tweeta

Brat Sergija Aguera zbog Guardiole napravio haos na Twitteru, pa sve izbrisao

E. Čaušević

Sergio Aguero danas se i zvanično oprostio od Manchester Cityja i očekuje se da večeras doputuje u Barcelonu kako bi odradio ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Aguero je nakon deset godina odlučio da napusti klub s Etihada i nije dogovorio nastavak saradnje jer mu ugovor ističe na kraju ove sezone.

Argentinac je ostavio ogroman trag u Cityju gdje je postao najbolji strijelac svih vremena. No, sinoć se nakon poraza u finalu Lige prvaka od Chelseaja i zvanično oprostio od dresa Građana.

Gotovo je sigurno da će Aguero svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone s kojom bi trebao potpisati ugovor na dvije godine.

Aguero će večeras doputovati u Barcelonu, a sutra bi treba odraditi ljekarske preglede i zvanično potpisati ugovor nakon čega će biti predstavljen kao novo pojačanje katalonskog kluba.

On je dosta emotivno proživio oprošta od dresa Cityja, a u zadnjem meču na Etihadu prošle sedmice čak je i Pep Guardiola zaplakao zbog toga što Aguero napušta klub.

Oglasi

Međutim, njegov brat Mauricio Del Castillo oglasio se na Twitteru nakon što je City poražen u finalu Lige prvaka.

On je otkrio da Guardiola nije toliko poštovao i volio Aguera koliko to u javnosti govori. Mauricio je čak otkrio da upravo zbog Guardiole njegov brat nije htio da produži ugovor s Cityjem.

"Nakon što je Guardiola stigao u City nikada nije želio mog brata u toj ekipi", napisao je Mauricio na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aguerov brat je kasnije izbrisao ovaj tweet, ali je već bilo prekasno jer je počeo kružiti po društvenim mrežama.

Činjenica je da je Aguero ove sezone većinu mečeva počeo na klupi za rezervne igrače, a i sinoć u finalu Lige prvaka šansu je dobio tek u finišu utakmice iako je bilo jasno da Cityju ne ide baš najbolje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Guardiola isto tako i za erica garciu kaze da mu je zao sto odlazi i da mu je jedan od najdrazih igrača, a nikada mu nije dao priliku, nije ulazio ni sa klupe, niko ne zna ni kako izgleda.
4 1
MaDaj
cinjenica je da je aguro propustio 17 utakmica ove sezone zbog povreda/kovida itd...jeste li stvarno ovoliko glupi ili vam je mrsko pogledati ?
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti