Spreman dvogodišnji ugovor: Ramosov odlazak u Englesku možda nije iznenađenje, ali jeste izbor kluba

Iskusni štoper napušta Real Madrid

Spreman dvogodišnji ugovor: Ramosov odlazak u Englesku možda nije iznenađenje, ali jeste izbor kluba

Admin Čaušević

Sergio Ramos je ušao u posljednje sedmice ugovora s Real Madridom i praktično je već sada slobodan u izboru novog kluba. 

Ramos iza sebe ima izuzetno tešku sezonu obilježenu brojnim povredama. Na proljeće praktično nije ni igrao pa je na kraju ostao i bez poziva na Evropsko prvenstvo.

Iskusuni Španac je već godinama među najboljim štoperima svijeta. Konstantno se povezuje s odlaskom u Premiership, a čini se da bi se to uskoro moglo i desiti.

Međutim, i dok sam izbor Premiershipa kao najjače lige svijeta nije toliko iznenađenje, eventualni potpis za Manchester City Pepa Guardiole to sigurno jeste. 

Guardiola i Ramos su dugo vremena bili na suprotnim stranama. Bilo je to ponekad i varnica posebno za vrijeme El Clasica, ali bi sada mogli sarađivati.

ESPN je jutros objavio da su Građani za Španca spremili dvogodišnji ugovor ukoliko do 30. juna ne produži saradanju s Realom. Istu vijest je potvrdio i madridski AS. 

Oglasi

U Cityju smatraju da dugogodišnji član Madriđana može još igrati na vrhunskom nivou, a čak su mu ponudili i treću godinu ugovora koju bi proveo u franšizi iz MLS-a, New York Cityju. 

Pregovori između Kraljeva i svog 35-godišnjeg kapitena su odavno stopirani. Defanzivac želi dvije godine ugovora, a u Realu smatraju da je bolja opcija da se ugovor produžuje sezonu za sezonom. 

Trofejni fudbaler iz Seville je prihvatio i smanjenje plate za 10 %. To mu uopšte ne predstavlja problem obzirom na silnu zaradu u prošlosti, ali za uzvrat želi ugovor od dvije godine.

Da se u Realu spremaju na Ramosov odlazak govori i činjenica nedavni potpis Davida Alabe koji je doveden besplatno i to da igra na poziciji lijevog štopera, mjesto u timu koje duže od decenije drži Ramos. 

Inače, Ramos nije jedini problem s kojim se posljednjih dana suočava Florentino Perez. Nakon što je otišao Zinedine Zidane Real je primoran da traži i novog trenera pa će ljeto u kraljevskom klubu biti itekako uzbudljivo. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni defanzivac je sada već svom bivšem treneru poželio sve najbolje i poručio mu je da uživa u odmoru.

"ZZ, jedan jedini. Želim ti sve najbolje. Zaslužio si i zaradio si to. Uživaj u životu sa porodicom. Veliki zagrljaj i hvala gospodine", poručio je Ramos. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Znaci.. svaki fudbaler koji pravi transfer ove sezone ide u Manchester city hahahhaha bar po pisanju SS.. do sada Su kupili Hallanda, Kanea, grelisha, mendesa, sad evo i Ramosa hahahahah ruku u vatru ako i jedan ode u city lol
5 0
Mehinaldo
Zalit ce mo dugo za ramosom polako nije posteno sta su mu uradili perez je smece jedno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti