Sjajni Belgijanac

Lukaku pred kamerama izletilo ime novog trenera Intera, otkrio je ostaje li u Milanu

Admin Čaušević

Romelu Lukaku iza sebe ima odličnu sezonu u Seriji A, a dobru formu će nastojati demonstrirati i u dresu reprezentacije Belgije na Evropskom prvenstvu. 

Proteklih sedmica dosta promjena zadesilo je Inter. Zbog teške finansijske situacije otišao je Antonio Conte, a spominju se i odlasci nekolicine zvijezda.

Na izlaznim vratima se već nalazi Achraf Hakimi koji je blizu PSG-a, a ne isključuje se da njegovim stopama krenu i još neka zvučna imena.

Ipak, jedno je sigurno. Ekipu neće napustiti Lukaku što je Belgijanac potvrdio i u razgovoru za belgijske medije. Kazao je da je već i obavio razgovor s novim trenerom Simeoneom Inzaghijem koji tek treba biti imenovan.

"Da, ostajem u Interu. Već sam imao kontakt s čovjekom koji će postati naš novi trener. Možda to nisam trebao reći, ali bio je to veoma pozitivan razgovor", rekao je Lukaku.

Ovaj 28-godišnjak je u minuloj sezoni protivničke mreže tresao 30 bodova i sigurno će biti najveća uzdanica Crvenih đavola uz Kevina De Bruynea.

Belgija se nalazi u grupi B zajedno sa Danskom, Finskom i Rusijom. Turnir će otvoriti susretom protiv Rusa na Krestovsky stadionu u Sankt Petersburgu 12. juna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, odlazak Contea s klupe Nerazzurra nije baš najbolje pao Lukakuu jer mu je italijanski stručnjak praktično oživio karijeru.

"Hvala Antonio. Promijenili ste me kao igrača. Zajedno smo došli do važnih pobjeda i to je najbitnije. Drago mi je što sam vas imao za trenera. Prihvatit ću sve vaše odluke u nastavku karijere. Dugujem vam puno", poručio je Romelu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.