Počeo raspad na Meazzi: Inter prodao jednog od svojih najboljih igrača

Hakimi ide u PSG

Počeo raspad na Meazzi: Inter prodao jednog od svojih najboljih igrača

E. Čaušević

Fudbaleri Intera nakon 11 godina uspjeli su osvojiti Scudetto, ali jasno je da u ovom klubu vlada izuzetno teška finansijka situacija.

Inter je uspio da zaustavi dominaciju Juventusa koja je trajala devet godina, te konačno postane prvak Italije, ali odmah nakon završetka sezone krenuo je "raspad" kluba s Meazze.

Navijači Intera bili su u šoku prije nekoliko dana kada je saopšteno da Antonio Conte više nije trener ovog kluba.

Conte i Inter su se razišli jer on nije zadovoljan ambicijama čelnika kluba za novu sezonu. Iskusni stručnjak je tražio nova pojačanja kako bi Inter bio konkurentan u Ligi prvaka, ali iz kluba mu nisu izašli u susret.

Zbog toga je Conte na kraju odlučio da napusti klub, a čini se da neće biti jedini. Zbog teške finansijske situacije očekuje se da će Inter biti primoran da proda nekoliko svojih najboljih igrača.

Italijanski mediji pišu da će među prvima otići Achraf Hakimi koji iza sebe ima fantastičnu sezonu u Interu.

Oglasi

Hakimi je prošlog ljeta stigao u Inter iz Real Madrida za 45 miliona eura i bio je to odličan potez. Odigrao je 37 mečeva ove sezone, te je postigao sedam golova i upisao deset asistencija što je fantastično za igrača koji igr ana poziciji desnog beka.

On je sjajnim igrama skrenuo na sebe pažnju mnogih klubova, ali čini se da će karijeru nastaviti u dresu PSG-a.

Parižani su iskoristili trenutnu situaciju u Interu, a La Gazzetta dello Sport jutros piše da je transfer Hakimija u PSG već završena stvar. Navodno, Inter će od njegove prodaje zaraditi oko 60 miliona eura i transfer bi uskoro trebao biti ozvaničen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznato je da Inter ovog prelaznog roka mora zaraditi između 90-100 miliona eura kako bi popravili situaciju oko finansijskog fair-playja, a čini se da će Hakimi pokriti većinu tog iznosa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavipuž
Inter jos nije dao ni jedan jedini Euro Realu za njega. Tako da on ide nazad u Real. Bar tako je UEFA rekla....
3 4
Bronson94
Zar ga inter jos neplaca realu, je li pisalo bilo nekad tijdkom sezone da imaju za platiti 2-3 rate za hakimia
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi