FA potvrdio

Nova sezona u Engleskoj počinje početkom augusta, igrat će se pred publikom

Haris Zilić

Nova sezona u Engleskoj počinje početkom augusta.

Tačnije, utakmica Comunnity Shielda između Manchester Citya i Leicestera bit će odigrana 7. augusta u Londonu na Wembleyu, čime će zvanično početi takmičarska sezona na Ostrvu.

FA je danas potvrdio ovu informaciju.

Sedam dana nakon utakmice koja je zapravo Super Kup Engleske, krenut će i Premiership, gdje će titulu braniti Manchester City.

Leicester je utakmicu Community Shielda izborio kao aktuelni osvajač FA Cupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Meč Manchester Citya i Leicestera će se igrati pred publikom, ali još nije definisano koliko će tačno gledalaca moći prisustvovati prvoj utakmici nove sezone na Wembleyu.

U nekim ostrvskim medijima se piše o cifri do 30.000, ali čekaju se zvanične informacije od strane Vlade Britanije i FA.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.