Ima li ovo smisla? City 13-godišnjeg talenta platio pola miliona eura

Granica je pomjerena

Ima li ovo smisla? City 13-godišnjeg talenta platio pola miliona eura

S. Grebović

Nakon poraza u finalu Lige prvaka vlasnici Manchester Cityja su se već okrenuli budućnosti i novim izazovima koji su pred njihovim klubom.

Nije tajna da bogati vlasnicima kluba sa Etihada nije strano da za nekog igrača izdvoje basnoslovne iznose novca, a čini se da su ovaj put otišli korak dalje. Naime, najnoviju prinovu u svoj klub platili su za njih smiješnih 500.000 eura, no u tome ništa ne bi bilo čudno da se ne radi o jednom 13-godišnjaku.

Riječ je o mladom Lekeu Drakeu, polazniku omladinske škole Stevenagea. Riječ je o timu koji se takmiči u četvrtom rangu fudbala na Otoku.

"Ovaj potez je vrhunac uspjeha naše akademije kada je riječ o razvoju talenata. Za Drakea je postojalo interesovanje nekoliko klubova Premier lige, ali u ovako delikatnom dobu važno je sačekati i donijeti pravu odluku, što smo mi i uradili", rekao je predsednik ovog kluba.

Za mladog talenta bili su zainteresovani Chelsea i Cityjev gradski rival United, no on je završio u plavom dresu Manchestera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Ima li ovo smisla? Pitanje za "Novinara", da se mozda nisi rodio juce? 2011 - Sheyvi Ojo - otisao u liverpool za 2 milliona POUNDA, (14 godina star)..... Sterling kao 15-to godisnjak presao iz QPR u Liverpool za 5 milliona pounda. .. ebote pa arsenal je kupio Fran Merida iz Notts county za 2 million engleskih pounda u 1999 hahahahaha... dakle odgovor na tvoje pitanje dragi novinaru ... ima smisla jer se ovako oduvijek bacalo na talente ... samo ti kao neko tko se ne razumije u sport i transfere nemas blage o tome ... Tebi je vaznije da izbacis temu tipa "Man city i PSG razbacuju pare blah blah blah, a u stvarnosti nisi upucen da se ovakve stvari ODUVIJEK desavale...
9 0
MethodMan
Kad je granica pomjerena od 2007 su počeli preuzimati fudbap
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi