Pružao sjajne partije u dresu Radnika

FK Željezničar blizu odličnog transfera: Nedim Mekić dolazi na razgovore · Saznajemo

H. Zilić

FK Željezničar očekuju velike igračke promjene ovog ljeta.

Nakon sezone za zaborav, Plavi sa Grbavice će pokušati da oforme ekipu koja će se boriti za vrh tabele u Premijer ligi BiH.

Prema saznanjima našeg portala, sada već bivši fudbaler Radnika iz Bijeljine, Nedim Mekić, blizu je dolaska u redove tima sa Grbavice.

Mekić će sutra obaviti razgovore sa FK Željezničar, a nakon toga će se znati konačna sudbina ovog sjajnog fudbalera.

Pomenuti fudbaler je prethodne tri sezone pružao odlične igre u dresu Radnika, bio je jedan od oslonaca tima iz Biijeljine.

Nedim Mekić FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

24 nastupa
21 kao starter
7 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
5 golova

Jednom od najboljih igrača Bijeljinaca je istekao ugovor te se namjerava okušati u novoj sredini.

"Došlo je vrijeme da se rastanemo nakon četiri godine. Lijepo mi je bilo. Hvala svima u Radniku", potvrdio nam je rastanak ovaj pouzdanji veznjak, koji bi mogao karijeru nastaviti na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mekić je u Radniku stekao potpunu igračku afirmaciju, i u minuloj sezoni bio je jedna od rijetkih svjetlih tačaka ekipe. Uspio je zabiti dva gola i postići jedan gol. S dresom Radnika igrao je i kvalifikacije za Europa ligu.

I zimus se spominjao njegov povratak u Željezničar gdje je i počeo seniorsku karijeru. U BiH je još nastupo za Igman, Zvijezdu, Travnik i GOŠK.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.