Foto - EPA

Napušta Schalke

Razočarenje za Seada Kolašinca: Voljeni klub nema novca da ga zadrži

Midhat Šljivak

Bh. fudbaler Sead Kolašinac (27) napušta redove Schalkea i vratit će se ovog ljeta u Arsenal.

Kolašinac je početkom ove godine stigao u tim iz Gelsenkirchena kako bi im pomogao u borbi za ostanak u Bundesligi, no Schalke nije uspio da se izbori i naredne sezone će igrati u 2. Bundesligi.

Postojao je interes da se saradnja između dvije strane nastavi i u 'Cvajti', no Schalke nema novca da bi plaćao Kolašinca i on se vraća u Arsenal.

"Kada sagledamo trenutni budžet i kada znamo sa kakvim izazovima se suočavamo, nije bilo druge mogućnosti", rekao je direktor za sport Schalkea Peter Knabel o odlasku Seada Kolašinca i Klaasa-Jana Huntelaara iz kluba.

Schalke se je jučer zahvalio na svemu ovom dvojcu, a Knabel je dodao:

"Boli nas ova odluka i sa sportske i sa ljudske strane. Morali smo ovo napraviti."

Kolašinac neće ostati ni u Arsenalu. Menadžer Mikel Arteta ne računa na njegove usluge i klub će pokušati da ga proda u ljetnom prijelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nekoliko klubova se povezuje sa bh. defanzivcem, a zainteresovani su turski velikani Fenerbahče i Galatasaray, te rimski Lazio.

Kolašinac je odigrao 18 utakmica za Schalke u protekloj polusezoni, dok je u dresu Arsenala odigrao ukupno 113 utakmica

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.