Kolašinca čeka nova avantura, pregovara sa gubitnikom sezone!

Traži novi klub

Kolašinca čeka nova avantura, pregovara sa gubitnikom sezone!

A. Čaušević

Sead Kolašinac je ispao iz Bundeslige sa Schalkeom 04, a u Arsenalu nema mjesta i tokom ljeta će tražiti novi klub. 

Kolašinac će za godinu postati slobodan igrač i Topnici će tražiti način da zarade nešto novca od prodaje 27-godišnjaka čija avantura u Londonu ne završava na najbolji način.

Kada je stigao najavljen je kao veliko pojačanje od strane Arsena Wengera, bio je i sjajan u debitantskoj polusezoni, međutim kako je vrijeme odmicalo njegova forma je počela da opada.

Arsenal se nada da će unovčiti preostalu godinu ugovora, ali će i značajno rasteretiti budžet jer bh. reprezentativni bek ima godišnju platu od 100.000 funti.

Posljednji u nizu klubova koji su pokazali interes za Kolašinca je Napoli, možda i najveći gubitnik minule sezone.

Ekipa s juga Italije je bila na korak od plasmana u Ligu prvaka, imali su sve u svojim nogama, ali u posljednjem kolu nisu uspjeli pobijediti Veronu pa će sljedeće sezone igrati u Europa ligi.

Oglasi

Partenopei bi mogli biti odlična destinacija za popularnog Tenka jer tamošnja publika izuzetno cijeni borbene i ratoborne tipove fudbalera koji ostavljaju srce na terenu, a Kolišanac je upravo takav.

Međutim, i Rudari iako u Cvajti nisu odustali od Kolašinca pa se nadaju da će iskusni bočni fudbaler ipak ostati u Gelzerkirhenu.

Međutim, ponude koje stižu iz drugih zemalja nisu nimalo naivne. Iz Turske ga zovu istanbulski velikani Galatasaray i Fenerbahče, koji nude odlične finansijske uslove.

Oba tima su spremna da ga dovedu u svoje redove. U Fenerbahčeu igra njegov veliki prijatelj Mesut Ozil i navodno ga je on lično pozvao da dođe u Istanbul.

Također, rimski Lazio je spreman da bh. defanzivca dovede u svoje redove i nema dileme da će Kolašinac imati slatke muke pri izboru novog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Kolašinac je proteklih šest mjeseci igrao na posudbi u Schalkeu, a ugovorom za Arsenal je vezan do ljeta naredne godine.

Za Topnike je odigrao 113 utakmica u nepune četiri sezone i zabio je pet golova, ali menadžer ovog tima Mikel Arteta odavno više ne računa na njegove usluge.

Top Komentari

dijafragma
Cuj godisnju 100 k,pa ne radi u zeljezari Zenica
9 0
Dzematlija
Velahavle koliko dezinformacija u tekstu...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi