Kapiten ostaje na Koševu

Velkoskom novi ugovor u FK Sarajevo?

M. Šljivak

Iskusni fudbaler Krste Velkoski (33) ostat će u redovima FK Sarajevo.

Prema podacima iz Cometa 33-godišnji reprezentativac Sjeverne Makedonije dobio je novi ugovor i on će u klubu sa Koševa ostati do juna 2023. godine.

Kapitenu Bordo tima aktuelni ugovor isticao je na kraju ovog mjeseca. Očigledno da je sa njim dogovoren produžetak saradnje i iskusnog ofanzivca po svemu sudeći ćemo gledati još dvije sezone u dresu FK Sarajevo.

Naravno, treba ipak sačekati zvaničnu objavu tima sa Koševa o novom ugovoru za Velkoskog.

Krste Velkoski FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

20 nastupa
5 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Velkoski je protekle sezone odigrao ukupno 34 utakmice u svim takmičenjima i ostvario je učinak od četiri gola i sedam asistencija.

Ukupno je u dresu Bordo tima u dva mandata odigrao 209 utakmica i postigao je 66 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodno je dres Sarajeva Velkoski nosio od 2014. do 2016. godine, da bi se nakon godinu i po dana boravka u Južnoj Koreji i Tajlandu 2017. godine ponovo vratio na Koševo.

On je u tom periodu osvojio tri titule prvaka i tri trofeja Kupa BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.