Iz FK Sarajevo zvanično potvrdili odlazak Hodžića

Istekao mu ugovor

Iz FK Sarajevo zvanično potvrdili odlazak Hodžića

E. Čaušević

Očekuje se da će pojedini bh. premijerligaši napraviti znatne promjene u svom igračkom kadru pred novu sezonu.

Među njima je i FK Sarajevo koji je sezonu završio s osvajanjem Kupa BiH, ali nisu uspjeli da odbrane titulu prvaka naše zemlje.

Očekuje se da će neki od igrača napustiti Koševo ovog ljeta, a među prvima koji je to uradio je desni bek Dušan Hodžić.

Hodžić je u Sarajevo stigao prije pet godina iz radnika iz Bijeljine, a jednu sezonu proveo je na posudbi u Čeliku.

Međutim, nakon što mu je istekao ugovor odlučio je da napusti klub što je Sarajevo danas zvanično potvrdilo.

"Dvadesetsedmogodišnji bek, Dušan Hodžić, istekom važećeg ugovora okončao je saradnju sa FK Sarajevo. U proteklih pet godina u dresu Sarajeva upisao je 111 nastupa postigavši dva pogotka", navodi se u saopštenju i dodaje.

Oglasi

"Fudbalski klub Sarajevo ovim putem se zahvaljuje Dušanu na doprinosu na terenu i svim zajednički ostvarenim uspjesima, uz najljepše želje u nastavku karijere".

Također, Hodžić se još jučer oprostio od bordo kluba na društvenim mrežama čime je potvrdio svoj odlazak.

"Oproštaj od FK Sarajevo u kojem sam proveo pet nevjerovatnih godina, na ovaj način mi je jedan od najtežih momenata u karijeri", rečenica je kojom je Hodžić započeo oproštaj od Sarajeva u objavi na Instagramu.

"Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za Bordo dres, a nezaboravni momenti sa naših Evropskih takmičenja i podizanje svih titula ostat će mi omiljene uspomene u životu."

"Zahvalan sam svim ljudima iz kluba, što su mi pružili priliku da budem i ja dio Bordo priče, trenerima na predanom radu, saigračima koji nisu samo sjajni fudbaleri, nego i sjajni prijatelji."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zahvalan sam i navijačima koji su svaku utakmicu bili tu za nas, i koji nikada nisu prestali vjerovati da možemo svi zajedno napraviti zavidne rezultate."

"Svojim prijateljima i saigračima želim sreću u narednim izazovima, jer sam uvjeren da imamo i dalje sjajnu ekipu koja će da pravi još mnogo historijskih uspjeha."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Sretno Dusane.Nije neki igrac i nema neki centarsut ali svaku utakmicu je davao sve od sebe u 5 godina u klubu,preko 110 nastupa nije mala stvar
8 4
Mackintosh
Jedan hadalj manje u rupi
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi