Ima zaista veliko srce

Prišao mu nepoznat čovjek s posebnim dresom, a Kante je onda sve oduševio svojim potezom

Endin Čaušević

N'Golo Kante je zbog svoje skromnosti, ali i sjajnih partija na fudbalskom terenu postao jedan od omiljenih ličnosti sportske javnosti.

Chelsea je prošlog vikenda uspio da osvoji drugu titulu u Ligi prvaka nakon što su u finalu sa 1:0 pobijedili Manchester City, a Kante je bio igrač utakmice.

Francuski veznjak ima zaista nevjerovatnu životnu priču s obzirom da je prije devet godina igrao u nižem rangu francuskog fudbala i htio je da odustane od karijere, a onda je napravio velike stvari.

Kante je prvo osvojio titulu prvaka Engleske s Leicesterom, a potom je prešao u Chelsea gdje je uspio da osvoji sada i Ligu prvaka.

Također, ovaj sjajni veznjak je prije tri godine postao prvak svijeta s Francuskom, a upravo će s Trikolorima pokušati ovog ljeta da osvoji i Evropsko prvenstvo.

Mnogi smatraju da bi Kante trebao biti jedan od kandidata za Zlatnu loptu jer je to svojim igrama sigurno zaslužio.

Međutim, i pored toga što je postao velika zvijezda njegova skromnost i fantastično ponašanje van terena se nije promijenilo.

Kante je to još jednom dokazao kada mu je jedan od fanova prišao nakon finalne utakmice da bi se s njim fotografisao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sjajni veznjak je sve oduševio jer je ovom navijaču dao svoju zlatnu medalju kako bi se s njom fotografisao, a bio je iznenađen kada je vidio da ovaj navijač ima i poseban dres s njegovim imenom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.