Zbog kršenja Sporazuma

"Gradonačelnik Zenice natjerao nas je da moramo tužiti vlastiti grad što je raritet u svijetu"

Haris Zilić

Gosti nove epizode podcasta portala SportSport.ba, "Moja garaža, moja pravila" bili su članovi Upravnog odbora NK Čelik. 

U 13 izdanju naše emisije o svim dešavanjima u i oko NK Čelik razgovarali smo s predsjednikom NK Čelik Denisom Mušovićem, te članom Upravnog odbora Robertom Jonjićem.

Dotakli su se i problema oko Sporazuma sa Gradonačelnikom i Gradskom upravom koji se ne poštuje i koji usporava stabilizaciju kluba, odnosno vraćanje dugova, te povratak kluba na mjesto koje mu i pripada.

"Sporazum je takav da Grad Zenica izvršava obaveze prema Poreznoj upravi nakon potpisanog Reprograma s Poreznom upravom, taj dio ide svojim tokom, odnosno taj dio Sporazuma se poštuje, ali druga stavka se ne poštuje, a to je da prihodi od poslovnih prostora na stadionu Bilino polje, koji iznose 18.500 KM mjesečno preusmjerava Čeliku, međutim evo mi smo već zagazili u šesti mjesec, a ni jedne marke nismo dobili, iako je Sporazum jasno preciziran i potpisan da se poštuje od 01. januara ove godine. Mi smo zbog takvog odnosa, iako smo u više navrata upozoravali Gradonačelnika i Gradsku upravu na kraju bili prisiljeni da tužimo Grad Zenica zbog neispunjavanja obaveza iz Sporazuma što je sigurno svojevrsno raritet u svijetu, da klub tuži Grad, ali drugo nam ništa nije preostalo. Sporazum je potpisan tri dana prije Lokalnih izbora u Zenici u novembru prošle godine, ali Gradonačelnik ne poštuje Sporazum i tu je sve jasno i kakvi su njegovi politički motivi bili kada je Sporazum potpisao tri dana prije izbora" ističe Robert Jonjić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.