Dobio je i Deschampsov odgovor

Najpodcjenjeniji napadač današnjice je Mbappeova žrtva, počeo se i javno žaliti, selektor ga ponizio

Admin Čaušević

Fudbal je timska igra, međutim pojedini igrači baš i ne mare previše za tim pa s vremena na vrijeme poprime epitet "sebičnog".


Na sebičnost u reprezentaciji Francuske požalio se Olivier Giroud koji je posljednja u niz žrtvih Kyliana Mbappea. Mlada zvijezda totalno ignoriše starijeg kolegu.

Trikolori su razbili Bugarsku s 3:0 u posljednjoj provjeri za Evropsko prvenstvo, Giroud je bio na klupi, ali je u igru ušao nakon povrede Karima Benzeme.

Giroud gdje god da je igrao bio je izuzetno podcijenjen bez obzira što je uvijek davao izuzetno važne golove. Često je i osporavan njegov igrački kvalitete, ali je uvijek pronalazio način da ušutka kritičare.

Uradio je to i protiv Bugarske kada je u finišu postigao dva gola, a poslije utakmice se požalio kako bi mu učinak bio i bolji da su mu saigrači dodavali više lopti.

"Kažu da sam diskretan, ali to je što tražim lopte i one ne dolaze do mene. Nakon toga pokušavam da tražim loptu od mojih kolega što je više moguće i da nađem prava rješenje", kazao je Giroud.

U drugom poluvremenu zabilježeno je niz situacija u kojim Mbappe može dodati loptu Giroud, ali je mlada zvijezda PSG-a jednostavno ignorisala napadača Chelseaja i odlučila se za lošije opcije.

"S dvije asistencije od Pavarda i Ben Yeddera uspio sam dovršiti utakmicu. Sretan sam što sam pomogao timu, nisam ogorčen", kazao je Giroud.

Poslije utakmice Giroud je dobio i odgovor Didiera Deschampsa koji se našao na udaru francuskih medija s nizom naslova kako selektor ne uspjeva da kontroliše svlačionicu. Deschamps je na kraju stao u zaštitu Mbappea. 

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/12[/poll]

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Kad bi lopta dolazila svaki put kod onog koje traži, onda bi sve bilo isto, ali ono što Giroud kaže bi moglo biti tačno. U nekim situacijama lopta nije prošla, ali nećemo osuđivati Mbappea, Olivier nema isti profil kao on", rekao je Deschamps.

Francuzi imaju izuzetno snažan tim i prvi su favoriti za konačnu pobjedu, međutim čini se da atmosfera u reprezentaciji nije baš najbolja. U grupnoj fazi će igrati protiv Njemačke, Portugala i Mađarske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti