Portugal ubjedljiv na generalci

Ronaldo se obrukao, pa se iskupio, pomama Izraelaca za njegovim dresom

Admin Čaušević

Portugal je spreman za Evropsko prvenstvo. U generalci su razbili Izrael sa 4:0. 

Aktuelni prvak Evrope je do golova stizao u finišima oba poluvremena. Jedan od strijelaca je bio i Cristiano Ronaldo.

Ronaldo se u prvom poluvremenu obrukao kada je užasno izveo jedan slobodnjak šutiravši daleko pored gola, ali se iskupio u finišu kada je zabio novi gol.

Zvijezda Juventusa je protivničku mrežu zatresla u 44. minuti nakon asistencije Brune Fernandesa. To mu je bio 104. gol u reprezentativnom dresu.

Inače, Izraelci nisu čekali kraj utakmice ili susret u svlačionicama već su odmah na poluvremenu tražili Ronaldov dres, a najbrži je bio Partizanov Bibars Natcho.

Vodeći gol na meču postigao je Bruno Fernades, a sjajni veznjak Manchester Uniteda je sjajno zabio i u nadoknadi kada je zabio četvrti gol. Treći gol djelo je Joasa Cancela.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Portgual će na Evropskom prvenstvu igrati u vrlo jakoj grupi sa Njemačkom, Francuskom i Mađarskom. Turnir će otvoriti u utorak 15. juna utakmicom protiv Mađarske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.