Kada će više odustati? Ronaldo se ponovo obrukao izvođenjem slobodnog udarca

Nikako da namjesti nišanske sprave

Kada će više odustati? Ronaldo se ponovo obrukao izvođenjem slobodnog udarca

E. Čaušević

Reprezentacija Portugala igra trenutno prijateljsku utakmicu protiv Izraela.

Portugalci večeras u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade igraju svoju posljednju pripremnu utakmicu pred početak Evropskog prvenstva.

Aktuelni prvaci Evrope nakon prvog poluvremena vode sa 2:0 protiv Izraela golovima Brune Fernandesa i Cristiana Ronalda.

Domaći su otpor gostiju uspjeli da slome u 42. minuti kada je Fernandes pogodio nakon odlične asistencije Cancela.

Bruno Fernandes je dvije minute kasnije bio asistent, a pogodak za 2:0 postiže Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je bio u centru pažnje samo nekoliko minuta prije nego što je postigao gol za 2:0.

Oglasi

Naime, Portugalci su imali slobodan udarac s nekih 25 metara udaljenosti, a loptu je kao i obično namjestio Ronaldo iako mu slobodnjaci prethodnih godina očajno idu.

Ronaldo se nije proslavio prethonih godina izvođenjem slobodnjaka, ali ne odustaje od toga da ih izvodi iz utakmice u utakmicu.

Tako je bilo i ovaj put, ali se jedan od najboljih igrača svijeta propisno obrukao svojim udarcem čime je postao meta ismijavanja na društvenim mrežama. Njegov pokušaj iz slobodanjak možete pogledati OVDJE.

Posljednji gol iz slobodnjaka zabio je u septembru prošle godine u meču između Švicarske i Portugala.

Što se tiče statistike u klubu zadnji put je mrežu iz slobodnog udarca uspio pogoditi u julu 2020. godine protiv Torina i to mu je jedini gol iz slobodnjaka otkako je na ljeto 2018. godine prešao iz Real Madrida u Juventus.

Top Komentari

Logicno
Odustat ce onda kada ti odustanes pisat clanke Causevicu.Znaci NIKAD!
3 0
ragge
Ronaldo je doktor ali stvarno nema smisla ovo da on izvodi svaki slobodnjak. Slusao sam neki dan kad je dosao u Juventus kako je bilo dogovoreno Ronaldo puca neke slobodnjake, neke Dybala i neke Pjanic.. na kraju odakle god je bio slobodnjak Ronaldo je pucao.. smijesno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi