Foto - EPA

Nije želio Donnarummu

Rijetko bi ko napravio isto što je Allegri po povratku u Juventus: Odbio je veliko pojačanje za klub

Midhat Šljivak

Wojciech Szczesny ostat će prvi golman Juventusa.

U proteklom periodu sa dolaskom iz u Torino povezivao se Gianluigi Donnarumma, ali je novi trener kluba Massimiliano Allegri odlučio da zadrži Wojciecha Szczesnog.

Sky Sport tvrdi kako je Allegri veoma zadovoljan kvalitetama koje ima Poljak i odlučio je da ga zadrži kao prvog golmana u budućnosti.

"Allegri je odmah saopštio rukovodstvu kluba kako želi da Szczesny ostane i da ga smatra jednim od najbolja četiri golmana na svijetu", rekao je Gianluca Di Marzio i dodao je:

"Gigio je bio prioritet za Juventus, ali Allegri je donio konačnu odluku. Hrabar i rizičan potez", poručio je Di Marzio.

Donnarumma će po svemu sudeći potpisati za PSG sa kojim je postigao dogovor o petogodišnjem ugovoru vrijednom 12 miliona eura.

Szczesny je od 2017. godine član torinskog kluba. Nastupio je u 137 utakmica za Staru damu i osvojio je tri naslova prvaka Italije.

Ranije je nastupao za Romu, Arsenal i Brentford.

Allegrijeva lista pojačanja izgleda sjajno

Massimiliano Allegri vratio se na klupu Juventusa nakon dvije godine pauze.

Iskusni 53-godišnji trener povest će svoj tim u nove pobjede nakon razočaravajuće sezone pod vodstvom Andree Pirla.

Allegri će se ove sezone mnogo više pitati za transfere. On će biti taj koji će dovoditi igrače, a na listi pojačanja je nekoliko velikih imena.

Corriere dello Sport donio je listu igrača koje Allegri želi u svom timu, a među njima je i ime bh. veznjaka Miralema Pjanića.

Barcelona je spremna da pusti 31-godišnjeg veznjaka u razmjeni, dok Juve želi bh. fudbalera dovesti na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora.

Pored Pjanića na listi pojačanja novog trenera Stare dame je i francuski veznjak Paulo Pogba, a traži se i novi napadač.

Allegriju su interesantni Dušan Vlahović iz Fiorentine, te PSG-ov Mauro Icardi, a treba svakako istaći da u klubu ostaje Alvaro Morata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus interes pokazuje i za defanzivca Fiorentine Nikolu Milenkovića, a ranije su se sa doalskom u Torino povezivali Manuel Locatelli i Gianluigi Donnarumma.

Max Allegri očigledno ima velike planove kada je ljetni prijelazni rok u pitanju i vidjet ćemo koliko želja će mu se ostvariti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.