Iz keca u dvicu: Donnarumma ipak ostaje u Italiji?

Veliki preokret na pomolu

Iz keca u dvicu: Donnarumma ipak ostaje u Italiji?

S. Grebović

Italijanski čuvar mreže Gianluigi Donnarumma će prema svemu sudeći ovog ljeta promijeniti sredinu.

Prema riječima uglednog talijanskog novinara i specijalistu za transfere Fabrizia Romana, Donnarumma bi uskoro trebao potpisati ugovor sa PSG-om.

Sve bi se trebalo dogoditi posredstvom Mine Raiole, kojim će Talijan zarađivati basnoslovnih 12 miliona eura godišnje.

Ipak, taj transfer nije još uvijek realizovan, a čini se da se saga oko njegovog prelaska u glavni grad Francuske polako pretvara u sapunicu.

Francuski L'Equipe piše da bi Donnarumma mogao ostati u Italiji, ali ne u Milanu već u Romi koja bi ga rado dovela na posudbu sa San Sira. 

Prema informacijama najtiražnijeg francuskog sportskog lista on će sljedeću godinu provesti kod Mourinha koji traži čuvara mreže i koji bi objeručke prihvatio ovu ponudu.

Golman je učinio sve da izbegne odlazak u Juventus koji je spremao ponudu jer bi se suočio sa revoltom navijača Milana koji mu i dalje nisu zaboravili prelazni rok prije par godina kada je malo nedostajalo da crveno crni dres zamijeni onim crno bijelim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski golman je kompletnu karijeru proveo u Milanu. Među stative je stao sa 16 godina i od tog trenutka nije ispuštao mjesto prvog golmana.

Ovaj 196 centimetara visoki čuvar mreže je za Rossonere odigrao ukupno 251 utakmicu od čega 215 u Seriji A.

Top Komentari

DelPiero
Kako posudba kad mu istice ugovor s Milanom za 20 dana? Mora onda da produzi ugovor s Milanom prvo sto nikakvog smisla nema
10 0
DoaDoa99
Sam sebe je izradio, da je ostao u Milanu jos par sezona imao bi status apsolutne legende.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi