Džafić napustio Koševo

FK Sarajevo potvrdio odlazak još jednog igrača · Zvanično

Endin Čaušević

FK Sarajevo jučer je počeo pripreme za novu sezonu.

Bordo klub 8. jula očekuje nastup u prvom pretkolu Konferencijske lige, dok je za 17. juli planiral početak nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon minule sezone jasno je bilo da će se na Koševu desiti neke promjene, a to se posebno odnosi na igrački kadar.

Već nekoliko igrača napustilo je bordo klub nakon što je sezona završena, a uskoro se očekuju pojačanja.

Sarajevo je danas potvrdilo da je ovaj klub napustio i golman Elvis Džafić kojem ističe ugovor, te saradnja neće biti produžena.

Tridesetogodišnji čuvar mreže upisao je svoj prvi nastup za FK Sarajevo u septembru 2018. u utakmici Kupa BiH protiv ekipe Veleža, a u protekle 3 sezone nastupio je u ukupno 8 susreta za Bordo ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Džafić je u karijeri nastupao i za ekipe Svobode, Olimpije i Triglava. Bordo klub je iskusnom golmanu poželio dosta sreće i uspjeha u nastavku karijere.

Elvis Džafić FK Sarajevo Pozicija: GK

Statistika

2 nastupa
2 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.