Goran Sablić danas stiže u Sarajevo

Preuzima klupu bordo kluba

Goran Sablić danas stiže u Sarajevo · Saznajemo

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva jučer su počeli pripreme za novu sezonu.

Za bordo klub nije bilo mnogo odmora jer je minula sezona završena tek prije dvije sedmice, a igrači su dobili desetak dana da napune baterije za nove izazove.

Jučer je održana prozivka u trening kampu na Butmiru čime je Sarajevo zvanično počelo pripreme za novu sezonu.

Prozivku su izvršili Abdulah Oruč, Eldin Jelešković i Adi Adilović, ali veoma brzo očekuje se da Sarajevo ozvaniči dolazak novog trenera.

Kako je SportSport.ba jučer najavio ekipu Sarajeva u narednom periodu najvjerovatnije trenirat će Goran Sablić koji je blizu postizanja dogovora s čelnicima bordo kluba. 

Kako saznajemo Sablić će danas doputovati u Sarajevo kako bi obavio završnu rundu pregovora i ukoliko ne bude nekih nepredviđenih problema očekuje se da potpiše ugovor s klubom, te počne pripreme za novu sezonu.

Oglasi

Sarajevo je protekle sezone osvojilo drugo mjesto, a sezonu su spasili osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine.

Sablić je posljednji angažman imao u drugom timu Hajduka, a vodio je i Split, te moldavski Sheriff Tiraspol, a najvjerovatnije da će Sablić u stručni štab dovesti i jednog pomoćnika. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Širokim Brijegom je osvojio Kup naše zemlje 2017. godine. Kao nogometaš Sablić je nastupao za Hajduk i Dynamo Kyjev.

Novu takmičarsku godinu Bordo tim započinje utakmicom Konferencijske lige 8. jula, dok je početak nove sezone Premijer lige planiran za 17. juli.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19zfc21
Sarajevo je samo sebi jamu iskopalo.Niste mogli ma niste smjeli onako Husrefa nogirat.Jedini koji Vas može vodit.
13 19
E.Car
Dobar tener, a pitari nek progutaju to što je trenirao Široki. Pozdrav od komšija i nadam se da ćemo i mi dobrog trenera konačno dobiti.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi