Dvije legende fudbalske igre

Henry je pokušao da stane na crtu golobradom Ronaldu, na kraju je završio "skamenjen"

Admin Čaušević

Thierry Henry je ako ne najbolji onda jedan od najboljih igrača engleskog Premiershipa i među prvim je koji je primljen u Kuću slavnih prvenstva Engleske. 

Kada je Cristiano Ronaldo stigao na Ostrvo Henry je već imao status žive legende te je bio jako cijenjen kao igrača Arsenala tako i kod protivnika, pa i sudija.

Na utakmici iz 2005. godine Henry je tada 19-godišnjem portugalcu pokušao srozati samopouzdanje tako što mu je održao lekciju iz pravilnog ponašanja. Tom prilikom došlo je i do naguravanja između njih dvojice.

Sve je to razljutilo Ronalda koji je odigrao fenomenalan meč, pogotovo u drugom dijelu kada je zabio dva gola i kompeltirao preokret Crvenih đavola za 2:4.

Skoro desetak godina kasnije Ronaldo i Henry su se našli oči u oči na svečanosti prilikom dodjele Zlatne lopte.

Ronaldo je tada proglašen za najboljeg igrača svijeta, a sudbina je htjela da Ronaldu nagradu dodijeli upravo legendarni Francuz.

I dok je Portugalac slavodobitno slavio uz njegovom famozno "siuu", Henry je u pozadini imao skamenjen lica što nagovještava da i nije baš miljenik najpopularnijeg igrača današnjice.

Inače, odlazak Cristiana Ronalda iz Juventusa česta je tema italijanskih medija u proteklom periodu.

Mediji sa Apenina navode kako novi trener Bianconera Massimiliano Allegri ne vidi Ronalda u svom projektu, a o svemu je govorio ugledni novinar Romeo Agresti, koji je jako blizak timu iz Torina.

On je istakao da se na sastanku između Allegrija i rukovodstva Stare dame govorilo o Ronaldovom odlasku iz kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tokom sastanka između Allegrija i rukovodstva kluba govorilo se o odlasku Cristiana Ronalda. Portugalac će odlučiti kada i gdje će otići iz Juventusa", saopštio je Agresti.

Portugalsku zvijezdu ugovor sa Juventusom veže do juna naredne godine.