"Cristiano je u Realu bio zaljubljen u njega, a to znači dosta"
Foto - EPA

Jose Mourinho otkriva

"Cristiano je u Realu bio zaljubljen u njega, a to znači dosta"

M. Šljivak

Trener Rome Jose Mourinho smatra da bi reprezentacija Francuske mogla stići daleko na Evropskom prvenstvu zbog prisustva Karima Benzeme u ekipi.

Sjajni napadač Real Madrida vratio se nakon šest godina u nacionalni tim, a Mourinho smatra da je Didier Deschamps napravio sjajan posao pozivom za Benzemu.

Jose ističe da je Karim definitivno jedan od najboljih napadača svijeta i da je Cristiano Ronaldo dok su igrali skupa u Real Madridu, bio 'zaljubljen' u njega.

"Najbolji kompliment koji se može dati Karimu Benzemi je da je Cristiano Ronaldo bio zaljubljen u njega u Real Madridu", rekao je Mourinho i nastavio je:

"Zaljubljenost u drugog napadača za Cristiana znači dosta. Karim je vjerovatno jedina 'devetka' koja nije sebična u svijetu fudbala. Njegova vizija igre je nevjerovatna, uživa igrajući sa dosta slobode. Nešto slično ima i Harry Kane"

"Harry zabija više golova i ima jači taj instikt ubice, ali Karim je kao igrač nestvaran i kada vidite da Greiezmann i Mbape igraju sa njima, smatram da će to biti nešto veliko. Karim će izvući najbolje iz Mbappea", rekao je Mourinho.

Francuzi su na Euru smješteni u grupu sa Njemačkom, Mađarskom i Portugalom.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Selekcija Didiera Deschampsa prvenstvo otvara narednog utorka duelom protiv Njemačke u Minhenu (15. juni).

Nakon Nijemaca slijedi im utakmica protiv Mađarske u Budimpešti (19. juni), te duel sa Portugalom (23. juni).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi