Novi podaci transfermarkta

Demirović među najskupljim Zmajevima, Pjaniću cijena drastično pala

H. Zilić

Bh. napadač Ermedin Demirović iza sebe ima vrlo dobru sezonu u Freiburgu, a pored toga bio je i na posljednjim akcijama reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Demiroviću su sjajne igre donijele i novu cijenu na tržištu. Prema ažuriranim podacima transfermartka, Demirović sada vrijedi 12 miliona eura i drugi je najskuplji bh. fudbaler.

Najskuplji bh. fudbaler je Miralem Pjanić, kojem je cijena drastično pala nakon loše sezone u Barceloni, gdje nije skupio značajnu minutažu. Pjanić sada vrijedi 20 miliona eura.

Sead Kolašianc ima vrijednost od 6,5, a Rade Krunić od šest miliona eura.

Još jedan Zmaj koji je skočio na transfermarktu je mladi štoper i člana Malmea Anel Ahmedhodžić koji trenutno ima vrijednost od četiri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naš kapiten Edin Džeko ima vrijednost od četiri miliona eura, ali naravno i godine tu igraju ulogu, a Džeko ima 35 godina.

Prema posljednjem rosteru Zmajevi vrijede 45 miliona eura, ali u obzir nisu uzeti Pjanić, Kolašinac i Džeko, koji su dobili slobodan junski termin od strane selektora Peteva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.