Da li će Gigović zaigrati za BiH?

Uskoro donosi odluku

Da li će Gigović zaigrati za BiH?

S. Mlaćo

Mladi vezista Armin Gigović mogao bi ipak zaigrati za selekciju naše zemlje.

Gigović trenutno nastupa za ruski Rostov, te svlačionicu dijeli sa bh. reprezentativcem Denisom Hadžikadunićem.

Gigović je nastupao za omladinske selekcije Švedske, no nije se odlučio za koga seniorsku reprezentaciju će igrati.

"Seniorska selekcija BiH je bila zainteresirana. Dok imam pravo igrat ću za mladu reprezentacije Švedske", kazao je Gigović za Footbollskanalen.se.

"Razmišljam o obje selekcije, pa vidjet ćemo šta nosi budućnost. Ostavljam prostor za obje seniorske selekcije. Vidjet ćemo kako se stvari razvijati u klubu".

Za Rostov je u prošloj sezoni upisao 17 nastupa, dok je dres mlade reprezentacije Švedske do sada nosio tri puta.

U Rusiju je stigao u oktobru 2020. godine iz Helsinborga.

Treba istaći da je Zvjezdan Misimović već ranije razgovarao sa Gigovićem. Razgovor je bio pozitivan, a mladi Gigović je istakao tada da mu je velika čast što se prate njegove igre, ali da je sada fokusiran isključivo na nastupe u svom klubu, te da će razgovarati s roditeljima.

Sve je ostalo na tome.

Top Komentari

Darkwood
Samo igraci iz diaspore ovi domaći stvarno nisu za evropskog/svijetskog fudbala na žalost. Kakva nam je država takav nam je i sport i tako smo na svim oblastima loši jer nam državu vode mrzitelji BiH.
27 1
Husrefbeg22
Hajde Armine ne pametuj puno! Domovina BiH te zove!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi