Marca opet napravila ekipu bivše Jugoslavije, za Špance ne postojimo na fudbalskoj mapi

Idealn tim

Marca opet napravila ekipu bivše Jugoslavije, za Špance ne postojimo na fudbalskoj mapi

A. Čaušević

Ne može proći niti jedna godina, a da neki od uglendih inostranih medija ne sastavi ekipu od igrača koji dolaze sa prostora bivše Jugoslavije.

Nekoliko dana pred početak Evropkoskog prvenstva ugledna Marca je sastavima moguće nacionalne timove zemalja koje više ne postoje kao što su SSSR, Čehoslovačka i Jugoslavija.

Našoj javnosti je svakako najinteresantnija potencijalna reprezentacija bivše Jugoslavije za koju pravo nastupa imaju igrači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije te Kosova.

Španci navode kako je Jugoslavija oduvijek bila sinonim za opasnost u prošlosti. Navodi se i da su dva puta igrali finale finala Evropskih prvenstva te da su 1976. godine kao domaćini završili četvrti.

U idealnom timu kojeg je sastavio list iz Španije nema niti jednog igrača iz Bosne i Hercegovine što je iznenađenje obzirom na kvalitete Edina Džeke koji je godinama među najboljim napadačima svijeta.

U timu koji bi nastupio u formaciji 4-3-3 našla su mjesta dvojica Slovenaca, na golu bi bio sjajni Jan Oblak, dok desni bek pripada Nejcu Skubiću, u odbrani su još Stefan Savić iz Crne Gore te Nikola Milenković i Aleksandar Kolarov iz Srbije.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Luka Modrić iz Hrvatske te Sergej Milinković-Savić i Filip Kostić iz Srbije su u veznom redu, dok u fazi napada osim Dušana Tadića (Srbija) igraju još dvojica Hrvata Andrej Kramarić i Ivan Perišić.

Na predstojećeme Evropskom prvenstvu od zemalja nastalih raspadom Jugoslavije nastupit će selekcije Hrvatske i Sjeverne Makedonije, dok će igrači ostalih pet reprezentacija turnir pratiti preko malih ekrana. 

Promo

Top Komentari

_ZIJAGA_
Mislim da je trebao biti HUSARIN PIRIC umjesto OBLAKA..PIRIC je ODMORAN, a Oblak SVAKU BRANI..DAKLE ovo nije REALAN SASTAV..
24 2
Tshabalala
Dobar tim al BEZ BABUKE EDINA DZ NISTA
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi