Ako sve krene po planu...

Elvir Baljić se vraća poslu, asistirat će Nenadu Bjelici, ali ne u Osijeku!

Admin Čaušević

Nenad Bjelica je minule sezone odradio odličan posao u Osijeku s kojim se do samog finiša borio za titulu prvaka Hrvatske. 

Odlični stručnjak s Osijekom ima ugovor do 2023. godine, ali je upitno da li će dalje voditi klub iz Slavonije, pogotovo nakon vijesti iz Turske.

Naime, za Bjelicu je ozbiljan interes pokazao Fenerbache, koji je i u prošlosti pokušao dovesti 49-godišnjaka, ali bezuspješno.

U Turskoj se piše da bi s eventualnim preuzimanjem Fenerbachea Bjelici asistirao Elvir Baljić. Barem je to plan predsjednika Alija Koca, ali je upitno da li će se realizovati obziom da Bjelica i Osijek imaju ugovor do 2023. godine. 

Baljić je prošle godine bio trener u Tuzla Cityju, svojevremeno je nastupao za Fenerbahce te odlično poznaje Superligu gdje je ranije asistirao Safetu Sušiuću u Akhisaru i Alanyji.

Ukoliko Kocu ne upali plan s Bjelicom i Baljićem, onda će se okrenuti drugim trenerima kao što su Lucien Favre i Luis Castro.

Fenerbache je u minuloj sezoni bio u borbi za titulu do samog kraja, ekipu je kao vršilac dužnosti u finišu predvodio Emre Belezoglu pa se sada traži šef stručnog štaba.

Popularni Žuti kanarnici će u novoj sezoni nastupiti u kvalifikacijama za Europa ligu nakon što su, čini se, finansijske probleme ostavili u prošlosti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Bjelica je i prije godinu bio u kontaktu s Fenerom, ali turski klub i hrvatski trener na kraju nisu uspjeli pronaći zajednički jezik.

Baljić je bez prošla od marta 2020. kada je napustio Tuzla City. U međuvremenu živi na relaciji Turska - Bosna i Hercegovina te čeka pravu ponudu. Čini se da je jedna takva došla sa Sukru Saracoglu stadiona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.