U Nyonu održan žrijeb

Ako prođe prvo, Sarajevo u drugom pretkolu protiv švedske ekipe

E. Čaušević

U Nyonu je danas održan žrijeb parova za drugo pretkolo Konferencijske lige.

Jučer je održan žrijeb za prvo pretkolo ovog takmičenja, a već danas UEFA je odlučila da se održi izvlačenje parova za novu rundu jer je jasno da će se mečevi igrati svake sedmice.

U prvom pretkolu ovog takmičenja svog rivala saznao je i FK Sarajevo, a bordo klub će igrati protiv moldavske ekipe Milsami Orhei. Prva utakmica igra se u Moldaviji, dok je revanš na rasporedu na Koševu.

Ekipa Sarajeva imala je ulogu nositelja u prvom pretkolu, a tako je bilo i u drugom pretkolu ovog takmičenja.

Naime, na današnjem žrijebu potencijalni protivnici bordo kluba bili su: Elfsborg (Švedska), Dunajska Streda (Slovačka) ili bolji iz okršaja Levadia Talin (Estonija) - St. Joseph's (Gibraltar), Inter Turku (Finska) - Puškaš Akademija (Mađarska) i Dinamo Batumi (Gruzija) - Tre Penne (San Marino).

No, na kraju voljom žrijeba odlučeno je da će Sarajevo, ako se plasira u drugo pretkolo, igrati protiv Elfsborga u gostima prvu utakmicu.

Bordo klub će mečeve prvog pretkola igrati 8. i 15. jula, dok su mečevi za drugo pretkolo Konferencijske lige na rasporedu 22. i 29. jula ove godine.

Sarajevo će evropske mečeve igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase?

Naime, pravna služba FK Sarajevo je analizirala pravilnik i ustanovila na osnovu informacija kojim trneutno raspolaže da Bordo klub domaće mečeve u prva dva pretkola Konferencijske lige može igrati na popularnom Koševu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tu informaciju je za SportSport.ba potvrdio i predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, Damir Kasum.

Eventualno igranje evropskih utakmica na Koševu bi svakako bila odlična vijest za navijače Bordo kluba, međutim prije svega neophodno je dobiti i zeleno svjetlo lokalne vlasti da se susreti igraju s prisustvom publike.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.