Sarajevo će evropske mečeve igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase?

Pravna služba Bordo kluba analizirala situaciju

Sarajevo će evropske mečeve igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase? · Saznajemo

A. Čaušević

FK Sarajevo će kako sada stvari stoje svoje domaće evropske susrete igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Voljom žrijeba u Nyonu Bordo tim je u prvom pretkolu Konferencijske lige za protivnika dobila moldavski Milsami Orhei.

Osvajač Kupa BiH iz prošle sezone će prvi meč igrati u gostima 8. jula, dok će revanš susret zakazan za 17. juli najvjerovatnije igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Naime, pravna služba FK Sarajevo je analizirala pravilnik i ustanovila na osnovu informacija kojim trneutno raspolaže da Bordo klub domaće mečeve u prva dva pretkola Konferencijske lige može igrati na popularnom Koševu.

Tu informaciju je za SportSport.ba potvrdio i predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, Damir Kasum.

Eventualno igranje evropskih utakmica na Koševu bi svakako bila odlična vijest za navijače Bordo kluba, međutim prije svega neophodno je dobiti i zeleno svjetlo lokalne vlasti da se susreti igraju s prisustvom publike.

Oglasi

Inače, ukoliko izbaci Milsami, Bordo ekipa, koju će u novoj sezoni s klupe predvoditi Goran Sablić će biti nositelj i u drugom pretkolu Konferencijske lige. Žrijeb te faze kvalifikacija je na programu u srijedu.

Podsjećanja radi, Sarajevo od kraja aprila upravlja stadionom Asim Ferhatović Hase nakon što je potpisan ugovor s Općinom Centar na 30 godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obaveza FK Sarajevo je da u periodu od 10 godina svoja sredstva investira u modernizaciju stadiona i osposobi ga za kategoriju 4 u skladu s UEFA-inim pravilnicima o infrastrukturi i kategorizaciji stadiona.

Što se tiče samog renoviranja stadiona, glavni cilj FK Sarajevo svakako je rekonstrukcija terena najvećeg bh. stadiona, odnosno postavljanje novog i modernijeg travnjaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Kosevo je najveci stadion i tamo moze stati najvise publike i da se odvoje jedni od drugih, prostora ima. Treba sto prije nabaviti Hadzica iz Mladosti. Sto se tice stadiona ne trebaju nista ulagati u njega ako se ne moze izbaciti atletska staza i napraviti normalne tribine uz teren, kao i svagdje u svijetu.
7 0
BordoBijeli
Publika u FBiH je trenutno dozvoljena.Dozvoljeno je 500 po tribini a ne bi bilo neocekivano i da povecaju to.Ne vidim raulog sto ne bi,na svakoj tribini na Kosevu moze biti 2000 komotno i da ima razmaka od 5 stolica.Na zapadu mogu slobodno 7-8 hiljada pustiti
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi