Sarajevo, Velež i Široki Brijeg saznali moguće protivnike u drugom pretkolu Konferencijske lige

Žrijeb danas u 13:30 sati

Sarajevo, Velež i Široki Brijeg saznali moguće protivnike u drugom pretkolu Konferencijske lige

E. Čaušević

Sarajevo, Velež i Široki Brijeg jučer su saznali svoje protivnike u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Žrijeb prvog pretkola novog UEFA-inog takmičenja održan je u Nyonu, a svoje protivnike saznali su u bh. klubovi koji su uspjeli u minuloj sezoni da izbore plasman u Konferencijsku ligu.

Što se tiče ekipe Sarajeva oni bili smješteni u grupu 4 i ono što je najvažnije klub s Koševa ima ulogu nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Bordo klub je u prvom pretkolu mogao da igra protiv Noah (Armenija), Milsami Orhei (Moldavija), Podgorica (Crna Gora), Dila Gori (Gruzija), a voljom žrijeba odlučeno je da će igrati protiv Milsami Orhei (Moldavija), a prvi meč bh. klub igra u gostima.

Velež se nakon 33 godine uspio plasirati u Evropu, a Rođeni će u prvom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Coleraina (Sjeverna Irska). Mostarci će u prvoj utakmici imati ulogu domaćina.

Svog protivnika saznala je i ekipa Širokog Brijega. Klub s Pecare u prvom pretkolu mogao je igrati protiv Sileksa (Sjeverna Makedonija) Gagra (Gruzija), Ararat Yerevan (Armenija) i Vllaznia (Albanija), a na kraju je žrijeb odlučio da će igrati protiv Vllaznia (Albanija). Prvi meč Široki igra na svom terenu.

Oglasi

Također, danas će se od 13:30 sati održati i žrijeb parova za drugo pretkolo ovog takmičenja, te će bh. klubovi saznati imena potencijalnih protivnika ukoliko se plasiraju dalje.

Ukoliko Sarajevo prođe dalje i u drugom pretkolu će imati ulogu nositelja, a potencijalni protivnici bordo kluba su: Elfsbord (Švedska), Dunajska Streda (Slovačka) ili bolji iz okršaja Levadia Talin (Estonija) - St. Joseph's (Gibraltar), Inter Turku (Finska) - Puškaš Akademija (Mađarska) i Dinamo Batumi (Gruzija) - Tre Penne (San Marino).

Što se tiče ekipe Veleža oni su smješteni u Grupu 6 i neće imati ulogu nositelja ukoliko se plasiraju dalje.

Rođeni u drugom pretkolu Konferencijske lige mogu igrati protiv boljeg iz duela Fehervar (Mađarska) - Ararat Yerevan (Armenija) ili ekipa Slovacko (Češka), Universitatea Craiova (Rumunija), Qarabag (Azerbejdžan), AEK Atina (Grčka).

Široki Brijeg će na današnjem izvlačenju biti smješten u Grupu 2 i također neće imati ulogu nositelja ukoliko se plasiraju u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Klub s Pecare može igrati protiv ekipa: AEL Limassol (Kipar), Sivasspor (Turska), Sochi (Rusija), Astana (Kazahstan), Maccabi Tel-Aviv (Izrael).

Podsjećamo, žrijeb će se održati danas od 13:30 sati, a mečevi drugog pretkola Konferencijske lige igraju se 22. i 29. jula ove godine. Mečevi prvog pretkola na rasporedu su 8. i 15. jula.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Majan
Slabije takmičenje kao, a u drugom kolu kvalifikacija klubovi poput Qarabaga, Astane, Maccabi Tel Aviva, AEKa haha, koji su doskoro igrali ligu prvaka
10 0
Mackintosh
Dzabe zdri****ju. Vijetnam ce ispast od Mlijeka i Oraha, njima su Moldavci nocna mora, a Velez igra protiv mocnih irskih konobara, pisi propalo.
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti