Seli u Barcelonu?

Depay na press konferenciji progovorio o svom transferu: Pričekajte, brzo će vijesti

Edmir Škorić

Memphis Depay trenutno je na Evropskom prvenstvu s Nizozemskom, ali i dalje kruže glasine o njegovom odlasku iz Lyona.

Depay je nedavno pružio dobru partiju u pobjedi Nizozemske nad Ukrajinom, a već sutra će Oranje odmjeriti snage s Austrijom.

Uoči utakmice, Depay se pojavio na press konferenciji. Iako je povod bio naravno duel 2. kola EURO-a, krilni nogometaš dotakao se i priče o mogućem transferu u Barcelonu koja ga odavno želi.

"Svi znate da me se povezuje s Barcelonom već neko vrijeme. Želim da igram za Ronalda Koemana, ali pričekajte, uskoro će stići neke vijesti", poručio je Depay.

Njemu ugovor s Lyonom završava krajem juna i on po svim prilikama kao slobodan igrač seli na Nou Camp. Barca je besplatno već dovela Sergija Aguera i Erica Garciju, a naredno pojačanje trebao bi da bude Depay.

Ovaj 27-godišnji ofanzivac je prethodne četiri i po godine igrao za Lyon, gdje je pružao zaista odlične partije. Odigrao je Depay ukupno 178 utakmica za Lavove i postigao je 76 pogodaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije je u karijeri nastupao za Manchester United, gdje se nije proslavio, a slavu je stekao u dresu PSV Eindhovena. Iza Depayja je zaista odlična sezone u Lyonu u kojoj je u 40 odigranih utakmica ostvario učinak od 22 gola i 12 asistencija.

Osim Barcelone, u utrku za Depayja uključio se i Juventus, koji mu je navodno ponudio i bolje uslove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.