"Ako mi Koeman sutra kaže da mu ne trebam, završavam karijeru"
Foto - EPA

Gerard Pique sasvim jasan

"Ako mi Koeman sutra kaže da mu ne trebam, završavam karijeru"

M. Šljivak

Kapiten Barcelone Gerard Pique nema namjeru da igra za neki drugi klub u budućnosti.

Ovaj 34-godišnji defanzivac je većinu karijere proveo na Camp Nou. Počeo je u čuvenoj La Masiji, ali je kao 17-godišnjak otišao u Manchester United gdje se zadržao četri godine.

Igrao je kratko u Real Zaragozi kao posuđen igrač Uniteda, a povratak na Camp Nou uslijedio je 2008. godine i od tog trenutka je Pique neizostavan član ekipe Barcelone.

On to namjerava i ostati i jasno je poručio da će završiti karijeru ako mu trener Ronald Koeman saopšti da na njega više ne računa.

"Ako mi sutra Koeman kaže da moram ići, onda ću završiti karijeru. Neću da igram za drugi tim osim Barcelone", kratko i jasno je poručio Pique.

U budućnosti je spreman i da preuzme ulogu predsjednika.

Oglasi

"Uvijek sam govorio da je to nešto što me veoma uzbuđuje. Ovo je klub mog života, ali još se uvijek osjećam kao fudbaler. Vidjet ćemo šta će se desiti kada odem u penziju."

Pique je jedan od simbola Barcelone i sa klubom je u proteklih 13 godina osvojio apsolutno sve što je mogao.

On je ukupno odigrao 566 utakmica za katalonskog velikana i zabio je 49 pogodaka.

Međutim, iskusni fudbaler sve više ima problema sa povredama. Često je bio van terena, no teško je vjerovati da će se Koeman odreći njegovih usluga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni je najavljena čistka za ovo ljeto. Kapiten je jedan od rijetkih koji su sigurni u ekipi i on će uz Messija povesti ekipu u novu sezonu.

Podsjetimo, Barcelona je protekle sezone igrala poprilično razočaravajuće pod vodstvom Koemana. Istina, osvojen je Kup Kralja, ali su očajnim igrama u finišu sezone ostali bez šanse da osvoje i prvenstvo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Mogu li ti ja reci Gerard? Ti i haver Lenglet ste Barcelonu kostali jedno 12 poena, minimalno. Barcona treba da se okrene dovodjenju De Ligta i Sancheza.
6 2
Ade1987
Trebaš sam da shvatiš da si rupa već nekoliko zadnji sezona, sam shvati da nisi vise za ovoga nivoa i povuci se
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti