Ponuda već spremna: Juventus kuje plan koji bi mogao itekako naštetiti Barceloni

Žele besplatno igrača Barce

Ponuda već spremna: Juventus kuje plan koji bi mogao itekako naštetiti Barceloni

E. Čaušević

Francuski reprezentativac Ousmane Dembele još uvijek nije donio odluku o svojoj budućnosti u Barceloni.

Dembele je u katalonski klub stigao prije četiri godine iz Borussije Dortmund za čak 140 miliona eura kao zamjena za Neymara, ali jasno je da na Camp Nou još uvijek nije uspio da opravda očekivanja.

U prethodne četiri sezone imao je dosta problema s povredama, te je Dembele tek u minuloj sezoni uspio da pokaže svoj kvalitet i zbog čega je doveden za toliko novca.

Ovaj 24-godišnji ofanzivac s Barcelonom ima ugovor do kraja naredne sezone, te su Katalonci spremni da produže saradnju s njim na još četiri godine.

Međutim, u klubu su ljuti što Dembele odbija početi pregovore oko novog ugovora, te su tražili od njega da se oglasi i saopšti im svoju odluku. Ukoliko Dembele odbije novi ugovor onda će u klubu sigurno pokušati da ga prodaju već ovog ljeta.

U Barceloni ne žele da dopuste da Dembele narednog ljeta napusti katalonski klub kao slobodan igrač i nakon Evropskog prvenstva morat će saopštiti odluku da li odlazi ili potpisuje novi ugovor.

Oglasi

Španski mediji objavili su danas da je nekoliko klubova pokazalo interes za Dembelea, a u tome prednjači Juventus koji želi da dovede francuskog reprezentativca, ali ne ovog ljeta.

Naime, klub iz Torina kuje zanimljiv plan i pokušat će nekako nagovoriti Dembelea da ostane u Barceloni, ali da ne potpisuje novi ugovor pa makar narednu sezonu presjedio na klupi.

Juventus želi da narednog ljeta besplatno dovede Dembelea i ponudili su mu petogodišnji ugovor prema kojem će po sezoni zarađivati 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, jasno je da Barcelona neće tek tako dopustiti da igrač kojeg su platili 140 miliona eura ode besplatno. Ukoliko ne potpiše novi ugovor Katalonci će sigurno svim silama pokušati da ga prodaju ovog ljeta.

Dembele je u minuloj sezoni u dresu Barce u svim takmičenjima odigrao 44 utakmice, zabio je 11 golova i upisao pet asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Jel' to dopusteno? Nagovarati igraca a on pod ugovorom i to ne godinu vec dvije. Pa nista onda dodje i napadnes sve igracr Juventusa.....ne potpisuje ugovor dat cu ti duplu platu kad ti istekne vazeci ugovor. Npr to uradis Dybali mislim da i njemu ubrzo istice. Uradis Le Lightu. Koja mu je ovo godina u Juventusu? Mislim da je vec 2 god u Juveu, znaci jos 2 ima kao i Dembele. Ama nudi De Lightu koliko hoce al nek dodje dzabe. Mislim da Juventus ne moze to tako lako i javno da svi znaju pa cak i sportsport.ba
1 1
MaDaj
Eeeeeeee moj brate kad platiš tipa 150 miliona i u najboljoj sezoni postigne SAMO 11golova i 5 asistencija… sunce ti… pa Matheus Pereira iz west broma imao bolji učinak hahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti