Kreće u nove izazove

Pejović nakon rastanka sa FK Sarajevo pronašao novi klub

Samir Mlaćo
Sada već bivši član FK Sarajevo Aleksandar Pejović pronašao je novi klub.

Naime, Pejović se skrasio u Super ligi Srbije, tačnije Radničkom iz Niša.

Pejović se tačnije vraća u Radnički gdje je nastupao u sezoni 2019/20.

“Drago mi je što sam ponovo dobio priliku da igram za Radnički, koji je sjajan klub. Nekako mi se čini da sam ovdje ostao neizgovoren i da sam prošao pola posla, pa se sada vraćam da završim taj posao, zajedno sa saigračima“,  rekao je 30-godišnji fudbaler.

Radnički od naredne sezone sa klupe predvodi karizmatični Nenad Lalatović.

“Radujem se i saradnji sa šefom kabineta Nenadom Lalatovićem. O njemu imam najbolje moguće mišljenje i uvjeren sam da će izvući maksimum iz svih nas“, dodao je.

Pejović je u dresu Sarajeva odigrao ukupno 30 utakmica i upisao je četiri asistencije.

Rastanak se nije desio na lijep način, o čemu je i govorio vezista po odlasku sa Koševa.

"U proteklim danima se nisam javno oglašavao. Poštovao sam svoje ugovorne obaveze i pravilnike kluba. Međutim, danas sam raskinuo svoj ugovor i okončao svoj angažman u Fudbalskom klubu Sarajevo. Nalazim se na putu kući i s obzirom na to da je u proteklom periodu bilo dosta špekulacija oko mog statusa, osjećam potrebu radi sebe, svog ugleda i integriteta, ali i javnosti i navijačima da obrazložim.“, rekao je Pejović, dodavši:

„Odlukom Direktorice sam odstranjen iz ekipe i poslan na godišnji odmor. Nisam imao razgovor sa Šefom struke, bilo mi je onemogućeno da pristupim treninzima", istakao je i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Imao sam želju da pomognem ekipi u finišu sezone, međutim nisam imao priliku niti sam dobio adekvatno objašnjenje. Moram istaći da za vrijeme mog boravka u klubu nikakav incident nisam napravio niti je ikada bilo kakva procedura protiv mene pokrenuta".

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.