Ako prođe prvo, Sarajevo u drugom pretkolu protiv švedske ekipe

U Nyonu održan žrijeb

Ako prođe prvo, Sarajevo u drugom pretkolu protiv švedske ekipe

E. Čaušević

U Nyonu je danas održan žrijeb parova za drugo pretkolo Konferencijske lige.

Jučer je održan žrijeb za prvo pretkolo ovog takmičenja, a već danas UEFA je odlučila da se održi izvlačenje parova za novu rundu jer je jasno da će se mečevi igrati svake sedmice.

U prvom pretkolu ovog takmičenja svog rivala saznao je i FK Sarajevo, a bordo klub će igrati protiv moldavske ekipe Milsami Orhei. Prva utakmica igra se u Moldaviji, dok je revanš na rasporedu na Koševu.

Ekipa Sarajeva imala je ulogu nositelja u prvom pretkolu, a tako je bilo i u drugom pretkolu ovog takmičenja.

Naime, na današnjem žrijebu potencijalni protivnici bordo kluba bili su: Elfsborg (Švedska), Dunajska Streda (Slovačka) ili bolji iz okršaja Levadia Talin (Estonija) - St. Joseph's (Gibraltar), Inter Turku (Finska) - Puškaš Akademija (Mađarska) i Dinamo Batumi (Gruzija) - Tre Penne (San Marino).

No, na kraju voljom žrijeba odlučeno je da će Sarajevo, ako se plasira u drugo pretkolo, igrati protiv Elfsborga u gostima prvu utakmicu.

Oglasi

Bordo klub će mečeve prvog pretkola igrati 8. i 15. jula, dok su mečevi za drugo pretkolo Konferencijske lige na rasporedu 22. i 29. jula ove godine.

Sarajevo će evropske mečeve igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase?

Naime, pravna služba FK Sarajevo je analizirala pravilnik i ustanovila na osnovu informacija kojim trneutno raspolaže da Bordo klub domaće mečeve u prva dva pretkola Konferencijske lige može igrati na popularnom Koševu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Tu informaciju je za SportSport.ba potvrdio i predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, Damir Kasum.

Eventualno igranje evropskih utakmica na Koševu bi svakako bila odlična vijest za navijače Bordo kluba, međutim prije svega neophodno je dobiti i zeleno svjetlo lokalne vlasti da se susreti igraju s prisustvom publike.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Hahahahahahahaha Juce se SDA-uhl**** radovali sto je Borac izvukao Cluj, a poslije danasnjeg zri**** jasno je da FK Vijetnam i Velez 99% ne idu u 3. pretkolo Lige konferencija, a Borac 99% ide u 3. pretkolo. Karma
5 33
Ende
I tu zavrsava euro prica.
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi