Iznenadio njemačke novinare

Hummels objasnio zašto je njegov sin slavio kada je zabio autogol protiv Francuske

Endin Čaušević

Reprezentacija Njemačke poražena je prije nekoliko dana od Francuske sa 1:0 u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Njemačka i Francuska odigrale su svoj meč na Allianz Areni u Minhenu, a ljubitelji fudbala mogli su uživati u ovom okršaju.

Međutim, na kraju su više razloga za slavlje imali francuski navijači jer su aktuelni prvaci svijeta uspjeli da pobjede sa 1:0. Odlučujući trenutak desio se sredinom poluvremena kada je Mats Hummels zabio autogol.

Hummels je bio tragičar u porazu svoje selekcije zbog čega se našao na meti njemačkih medija nakon utakmice, ali u njegovu odbranu stao je selektor Joachim Low.

"Bila je to utakmica iznimnog intenziteta. Bili smo ravnopravni i borili smo se do kraja. Jedan autogol je odlučio utakmicu. Ne možemo kriviti Matsa. To je bila nesreća. Znali smo da su Francuzi odlični u kontranapadima. Nismo mogli sve zaustaviti", rekao je Low i dodao.

"No, ne mogu ništa zamjeriti igračima koji su se borili i ostavili sve na terenu. Nedostajalo nam je prodornosti u zadnjoj trećini. Izgubili smo i svi su razočarani, ali još uvijek su pred nama dvije utakmice u kojima sve možemo ispraviti".

Nakon utakmice oglasio se i Hummels koji je objasnio njemačkim medijima zašto je njegov sin slavio kada je on postigao autogol.

"On je slavio gol i skakao. Premlad je da shvati neke stvari. On misli da je lopta u mreži uvijek dobra stvar pa je bio sretan kad sam ju ja tamo poslao. Morat ću ga naučiti u budućnosti da to nije uvijek slučaj", izjavio je defanzivac Njemačke.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Nijemce već sutra očekuje novi derbi kada će od 18 sati igrati protiv selekcije Portugala, dok u drugom meču ove grupe igraju Francuska i Mađarska.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.