Pogba nakon utakmice otkrio novinarima da li ga je Rudiger ugrizao: "Ne plačem zbog toga, ali..."

Nijemac se izvukao

Pogba nakon utakmice otkrio novinarima da li ga je Rudiger ugrizao: "Ne plačem zbog toga, ali..."

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske sinoć je pobijedila Njemačku sa 1:0 u prvom meču grupne faze Evrpskog prvenstva.

Sinoć su ljubitelji fudbala mogli uživati u okršaju sjajnih ekipa u Minhenu, a na kraju su više razloga za slavlje imali aktuelni prvaci svijeta koji su pobijedili sa 1:0.

Odlučujući trenutak meča desio se sredinom prvog poluvremena kada je autogol postigao Mats Hummels. U nastavku smo vidjeli nekoliko sjajnih šansi na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

Na ovom meču vidjeli smo nekoliko zanimljivih duela, a sigurno da su u centru pažnje Paul Pogba i Antonio Rudiger koji su imali okršaj u finišu prvog poluvremena.

Pogba se žalio sudiji da ga je Rudiger ugrizao prilikom izvođenja jednog auta, a na ponovljenom snimku vidjelo se da je francuski veznjak bio u pravu.

[twitter]https://twitter.com/getto_tweep/status/1405044676609122306[/twitter]

Oglasi

Međutim, glavni sudija Del Cero nije htio da kazni Rudigera jer nije bio baš siguran šta se desilo. Na kraju meča Pogba je odlučio otkriti novinarima šta se zaista desilo u toj situaciji.

"Ne plačem zbog toga i ne traži žuti ili crveni karton za ono što je uradio. Ugrizao me i to se vidjelo. Mi se dugo poznajemo i na kraju smo se pozdravili i zagrlili. Sudiji sam rekao šta se desilo, a on je donio svoju odluku i to je sada završena tema", rekao je Pogba.

Pogba je nakon Rudigerovog poteza tražio od sudije da pogleda VAR snimak, ali on je odlučio da to neće uraditi iako je bilo jasno da bi njemački defanzivac sigurno bio kažnjen zbog svog poteza.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Sve ovo je podsjetilo na incident sa Svjetskog prvenstva iz 2014. godine kada je za vrijeme utakmice Urugvaja i Italije Luis Suarez ugrizao Giorgia Chiellinija.

Na kraju je Saurez kažnjen s četiri mjeseca neigranja te novčanom kaznom od 100.000 švicarskih franaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi