"Snajperisti su ga već imali na nišanu"

Padobranac je mogao platiti glavom

"Snajperisti su ga već imali na nišanu"

E. Škorić

U Minhenu tokom utakmice Njemačka - Francuska moglo je doći do nove tragedije.

Neposredno prije utakmice koja sinoć odigrana i u kojoj je Francuska pobijedila Njemačku, jedan aktivista organizacije Greenpeace je odlučio da se s padobranom spusti na teren.

Dok se spuštao s padobranom zapeo je o čeličinu kontstrukciju na stadionu te je počeo da gubit kontrolu.

Međutim, silnim naporima uspio je izbjeći da završi u tribinama te je nekako sletio na travnjak, a redari su ga odmah izveli sa terena.

Aktivista je na teren uspio spustiti veliku loptu s porukom da se priroda zaštiti od ulja, nafte i naftnih derivata. Prilikom pada uspio je da povrijedi dvije osobe, a mogao je zbog svega da plati glavom.

"Snajperisti su ga već imali na nišanu", rekao je u srijedu ministar unutrašnjih poslova za bavarsku regiju Joakim Herman.

"Da je policija utvrdila da se radi o terorističkom napadu, platio bi to životom", dodao je.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

38-godišnji aktivista je priveden, a s obzirom na stroga pravila u Njemačkoj, neće proći nekažnjeno. No, barem je izbjegao metak...

Top Komentari

makelele
Tacno bi se osevapili da su ga roknuli. Kreten jedan glupi!
16 2
Vela82
Kud nije udario o tribine, da slomi sve zivo sto ima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi