Foto: NK Široki Brijeg/facebook

Pauza nije dugo trajala

Širokobriježani upalili motore

S. Grebović

Fudbaleri Širokog Brijega danas su i zvanično startali sa pripremama za novu sezonu.

Budući da su izborili Evropu, igrači Širokog su bili na skraćenoj pauzi. Mladi tim Tonija Karačića je priredio iznenađenje i minulu sezonu u Premijer ligi BiH okončao na 4. poziciji što je za njih sjajan rezultat.

Zahvaljujući tome osigurali su nastup u Evropi, tačnije u prvom kolu UEFA Konferencijske lige. Voljom žrijeba koji je održan u ponedeljak.

Protivnik tima sa Pecare bit će albanska Vllaznija. Prvi susret Široki igra na svom terenu 8. jula, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije u Skadru.

Ukoliko Plavi eleminišu albanskog predstavnika, u drugom kolu snage će odmjeriti sa Kiparskom AEL-om iz Limassola.

Nova, 2021/2022 sezona Premijer lige BiH starta 17. narednog mjeseca, a Širokobriježani u prvom kolu igraju derbi sa svojoj Pecari sa Zrinjskim.

Kako bi što spremnije dočekali izazove koji ih očekuju, sa pripremama su počeli već danas u klupskom kampu Musa-Karačić na Mostarskom blatu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Toni Karačić je testirao funkcionalne sposobnosti igrača nakon čega će imati jasan uvid šta da očekuje od svojih izabranika.

[facebook][/facebook]

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.