Karačić: Vllaznija je nezgodan protivnik, spremit ćemo se što kvalitetnije

Trener Širokog nakon žrijeba UEFA konferencijske lige

Karačić: Vllaznija je nezgodan protivnik, spremit ćemo se što kvalitetnije

H. Zilić

U Nyonu je danas održan žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige.

Ulogu nositelja u prvom pretkolu imala je i ekipa Širokog Brijega koja se u ovom žrijebu našla u Grupi 6.

Klub s Pecare u prvom pretkolu mogao je igrati protiv Sileksa (Sjeverna Makedonija) Gagra (Gruzija), Ararat Yerevan (Armenija) i Vllaznia (Albanija), a na kraju je žrijeb odlučio da će igrati protiv Vllaznia (Albanija). Prvi meč Široki igra na svom terenu.

Prvu utakmicu Široki Brijeg igra na domaćem terenu 8. jula, dok se revanš meč igra sedam dana kasnije.

Nakon žrijeba komentar za SportSport.ba dao je trener tima sa Pecare, Toni Karačić.

"Radi se o nezgodnom protivniku. Mi smo favoriti po tom nekom statusu nositelja, tako ćemo se i postavit. Iskoristit ćemo vrijeme da se pripremimo što kvalitetnije. Imamo taj neki cilj da se plasiramo u drugo pretkolo i idemo se dobro pripremiti", rekao je Karačić, zatim nastavio:

Oglasi

"Nadam se najboljem. Nisam se opterećivao puno oko protivnika. Ne treba se puno zamarati, treba gledati sebe, ako želiš praviti dobar rezultat, sebe na prvo mjesto, gledati svoju igru, a ne kakav je protivnik."

Široki Brijeg se i ranije susretao sa klubovima iz Albanije. Igrali su protiv Teute i Partizanija.

"Prošlo je i vremena od tih mečeva. Radi se o ligi koja je dobra. Napravili su dobar stadion, ulažu u sport. Očekujem dobru utakmicu. Dobar test za nas pa ćemo vidjeti kako će sve završiti nadam se najbolje", završio je Karačić.

Do dvomeča sa Vllazniom Široki će odigrati prijateljske duele protiv Veleža i Hrvatskog Dragovoljca.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjećamo, Široki Brijeg je izborio plasman u Evropu nakon što su u minuloj sezoni završili na četvrtoj poziciji Premijer lige.

Široki je imao isti broj bodova kao Zrinjski, ali su zbog boljeg međusobnog duela završili ispred Plemića i na kraju uspjeli da se plasiraju u kvalifikacije za Konferenciju ligu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zgembo1990
Nažalost široki ispada. Dobili su preteškog protivnika. A trener je imao dobru ekipu proteklu sezonu, samo što tu njegove zasluge nema. On sem u širokom i u savezu nema gdje da radi. Prevara od trenera. Sablić je za njega doktor. On je bio remetički faktor ekipe. Šteta za BiH Fudbal. Da se nabije koeficijent, ali ekipa iz Albanije prolazi. 1:1 u širokom i 2:0 u Albaniji za Vilazina.
1 8
Mahatma.Barbie
Kako će ih Vlažnija lagano izbaciti.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi